מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואש חייב עזרה דחוף!משה04/09/2011
שלום!
שמי משה חייל בן 19.לפני כ-3 חודשים החל אצלי בעיות במערכת העיכול שבאות לידי ביטוי בכך שאני משלשל קרוב ל8-10 פעמים ביום לעיתים גם שילשולים דמיים.יש לציין שלא רק שלשולים אלא לעיתים גם יציאה קשיחה עם ריר מסביבה.בנוסף החלתי להרגיש במהלך התקופה האחרונה כאבים נוראים בעת יציאת הצואה אח שלי הבכור ראה את פי הטבעת והבחין במין חתיכת בשר על דופן המעי משהו שהוא לא רגיל במיוחד.
הפנו אותי לבדיקות דם שחלקם לא יצאו תקינות הבולטות שבהם ferrum-56 .wbc-4.3 . אלו 2 הבדיקות שלא היו בטווח התקין.עברתי לפני 3 שבועות בדיקת קולונוסקופיה קצרה בה הרופא זיהה את האבחנה הבאה :"איזורים של אודם ברקטום ורקטו-סיגמה חורנים?דלקת?אבחנה קולונוסקופית:proctitis?"
יש לציין שנלקחה דגימת ביופסיה שתוצאותיה היו:fragment of rectal mucose within normal limits. לפי הבנתי באנגלית התשובה של הביופסיה שהיא תקינה לחלוטין.
שאלותיי הם:
1.אם הביופסיה יצאה תקינה זאת אומרת שאין דלקת והאבחנה הראשונית של הרופא הייתה שגויה?
2.אם זה לא פרוקטיטיס(לפי הביופסיה) אז מה כן זה יכול להיות?אני ממש סובל מכאבים איומים.אשמח אם תוכל להגיד לי לפי התיאור שלי מה לדעתך זה יכול להיות.
יש לציין שבמהלך השלושה חודשים האחרונים ירדתי כ-6 קילו במשקל.
אודה לך מאוד שתענה לי על שאלתי הארוכה ,שכן אני חסר אונים ולא קיבלתי שום טיפול עד היום.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר ששכחתי לציין
משה04/09/2011זאת העובדה שהייתי אצל רופא גסטרו עם הממצאים והוא החליט להפנות אותי לבדיקת CT אנטרוגרפיה ועוד בדיקת קולונוסקופיה ארוכה.החשש שלי הוא שיש משהו אך שום בדיקת לא הוכיחה עדין בידיוק מה יש לי ולכן לא עולים עליה אני כבר כמה חודשים סובל ללא טיפול!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר ששכחתי לציין - תגובה
ד''ר אליזה טיומני06/09/2011שלום למשה
הסיפור שלך באמת מרשים ובדיקת CT חשובה מאודבמקרה זה- היא תאבחן או תשלול מחלה דלקתית במעיים כמו קרון ודברים אחרים
חשוב בהחלט לבצע בדיקה של כל המעי הגס לשלול אם בכל זאת יש דלקת מעל הקטע שנבדק בסיגמה
כדאי בינתיים לבקש מרופא טיפול מקומי לפי הטבעת אם יש לך שם כאב וטיפול נגד כאבי בטן עד שתסיים את הבירור כמו סםזמלגין או קולוטל. צריך לזרז את הבדיקות אם אתה יורד במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר נכבדה!
משה06/09/2011תודה על תשובתך העניינית.
שאלה נוספת שברצוני לשאול היא:אם וכאשר כל הבדיקות יצאו תקינות (שאני מאוד מקווה שכך יהיה) מה לדעתך יכולה להיות הבעיה?אני פשוט חושש שלא עולים על הבעיה והעניין מאוד מגביל אותי בתפקוד היום יומי והסבל של הכאבים הוא בלתי אפשרי.
תודה והמשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן אם תוכלי להתייחס לבדיקה הCT
משה07/09/2011ד''ר יקרה הבוקר הגיעה אליי תשובה הCT בטן והיא כזאת:
אין לזהות שינויים דופניים המתאימים ל- IBD .
לימפאדנופטיה מזנטריאלית ובבטן ימנית תחתונה, כמתואר, מזנטריק לימפאדניטיס?
אודה לך אם תוכלי להתייחס לתשובת הCT בטן ולהגיד לי מה היא אומרת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן אם תוכלי להתייחס לבדיקה הCT - תגובה
ד''ר אליזה טיומני08/09/2011יש בלוטות לימפה מוגדלות באיזור בטן ימנית תחתונה-חשוב לדעת מה הגודל וכי זה יכול להעיד על איזה תהליך זהומי שאתה עובר . ולעיתים אם הם קטנות -יכולים להיות חסרי משמעות
רצוי אולי לשקות יחד עם רופא גסטרו שלך לקבל קורס אנטיביוטיקה
בהצלחה
ד"ראליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר נכבדה! - תגובה
ד''ר אליזה טיומני08/09/2011אפשר לדבר על זה לאחר סיום בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?