מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות של שבועיים- הצילו!!אלין30/09/2011
שלום ד"ר,
בת 34 עם עבר של הפרעות אכילה. מערכת העיכול שלי דיי "נדפקה", המעיים חלשות ועצלות רצפת האגן לא מתפקדת כראוי אם בכלל.... אין לי אפילו את תחושת הצורך "לצאת לשירותים". קרוב ל 13 שנה נוטלת כדורי יובסילקס אשר שיפרו את אורח חיי באופן מדהים!!! לצערי הוסרו מהמדפים בשל גילוי סודיום פיקוסולפט. ומזה שבועיים בדיוק שאין לי יציאות. ניסיתי דברים אחרים כגון לקסין פורטה ונורמאלקס ,שזיפים, תה טיבתי, סיבים תזונתיים, דיקור סיני פעילות גופנית זה אצלי בשגרה ומה לא ניסיתי וכלום לא הזיז לגוף שלי... אני סובלת ברמות של חוסר נוחות וכאב רב וזקוקה לעזרה דחופה!!!
לציין ,שבבירור שנערך לפני 10-14 (בדיקת בריום, גסטרוסקופיה, ובדיקה שמהלו נוזל בחביתה לפני צילום) נמצא בקע סרעפתי קטן\רפלוקס וקצת אודם כמו"כ אובחנתי ע"י רופאת הגסטרו בהפרעת אכילה אז דיי לא היה מה לעשות איתי ואמרו לי שיש לי מעי רגיז ושלחו אותי לפסיכולוגים.. את הדרך ליובסילקס מצאתי לבדי וכרגע אני עומדת בפני בדיקת זמן מעבר.
עצוב לי ש"סומנתי" עם הפרעת אכילה וגישת הרופאים אליי שונה ואני נתקלת בסירובים כי "לא סומכים עליי ולא מאמינים בי" כדי לקבל תכשיר שיקל עליי מיידית היות ו החוק דורש עכשיו מרשם. או שפותרים עצמם שאין מה לעשות יש לי מעי רגיז- ואני מסרבת לקבל זאת כתשובה. אינני בת 12 ורק אני מכירה את הגוף שלי הכי טוב! אחרי הכל גם אני בן אדם, מאז גדלתי, התבגרתי, התפכחתי ואני מודעת לעצמי המון, מודעת גם שמתח נפשי לא מוסיף לעניין ולצערי מתח נפשי זה השם השני שלי בעיקר בשל המצב הנתון.
לכן היתי רוצה לדעת : 1. מה ניתן לעשות נכון לרגע זה-14 יום בדיוק ללא יציאות לא מסוגלת להכניס גרגיר לפה, לוחץ לי בבטן ובבית החזה ואני שותה רק מים?
2. האם צואה שבועיים במעיים מסוכנת? האם נכון שזה מגביר סיכון לסרטן?
3. איך אני ממשיכה הלאה, האם כל חיי אצטרך לסבול כך, האם ניתן במצב כזה לתכנן הריון?
4. מהם הבדיקות המומלצות להמשך בירור, ממה יתכן ואני סובלת?
וכיצד אני יכולה לבקש ממערכת הבריאות להתייחס אליי כאל בן אדם רגיל ולא כאל אחת עם היסטוריה של הפרעת אכילה?
5. כתוצאה מהמאמץ יצאו לי גם טחורים, כואב לי ושורף לי נורא, מה ניתן לעשות להקלה מיידית בימי אלה של חג-שבת?
מודה לך מראש על התשובות והסבלנות,
בברכת שנה טובה! אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבירור שנערך לפני 10-14 שנים...
אלין30/09/2011רציתי לציין את המילה שנים שהתפספסה לי בהודעתי הקודמת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות של שבועיים- הצילו!! - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/10/2011תנסי לשלב דברים לדוגמה לקח בערב מנה של פגלקס+ 2 כדורי לקסטיב פורטה + קוביה של פריגולטיס וחצי קפית של HONEY LAX - וכל זה מדי ערב .
שתיה מרובה לפחות 12 כוסות ביום .
אפ אין יציאה-לעשות חוקן עם 1,5 ליטר מיים פושרים עם שמן זית פעם ביומיים
כל זה בתנאי ההפסקט עם התנהגות לא תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר טיומני- ובהמשך לזה
אלין03/10/2011אשמח לקבל הבהרה לגביי אופן השימוש של החוקן- לא ממש הבנתי איך אני עושה את זה לבד? כמה שמן זית? וכמה ליטר מים (האם התכוונת לחצי ליטר או 1 וחצי ליטר)? האם מערבבת ביניהם?
האם את ממליצה על נורמלקס? האם פגלקס ונורמלקס הם אותו הדבר?
מה לדעתך ומנסיונך עשוי לקרות בהמשך כשארצה להרות?
מודה מאוד להתייחסותך.
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר טיומני- ובהמשך לזה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני04/10/2011פגלקס ונורמלקס מאוד דומים-היסוד -אותו הדבר
חוקן-מיכל קונים בבית מרקחת -למלות ליטר וחי מיים פושרים+ 3 כפות שמן זית
אם תקפידי-הכל יהיה בסדר-מערכת העיכול בהדרגה תחזור לתפקד אולי אם עזרה מסויימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנילקס ופגלקס
אלין09/10/2011לא ניתן להשיג הנילקס בשום מקום- נאמר לי שזה הוסר מהמדפים כיון שגם בהם גילו חומר כימי משלשל.
פגלקס- עשה לי בחילות קשות לאחר שימוש בכוס מדידה אחת, בחילות כל היום והלילה עד יום למחרת.
במה אני יכולה להמיר את 2 החומרים האלה?
בינתיים לוקחת רק קוביות פרי, אבל אין שום שינוי במצבי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?