שבוע טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבוע טוב
    lllll
    18/12/2011

אני יודעת ששאלתי אינה קשורה למעי הגס, למרות שהיה לי ליפני כמה שנים חסימה במעעים ולאחר מכן נוצר נמק במקום , בגלל חוסר זיהוי של הבעיה במיון .
    אבל אין פורופ לסרטן שקשור לכול הגסטרו .
    אז ככה יש לי תיסמונת בארט תאים טרום סרטניים בוושת , , ואני מרגישה שבימים האחרונים , בלוטות הלימפה שלי נפוחןת , וני מתקשה לפעמים לאכול לשתות או לבלוע רוק .
    האם זה מראה על התפתחות התאים לסרטן ?
    בבקשה תענו לי , אני בלחץ
    תודה והמשך שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב

הוספת תגובה

• שבוע טוב - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    18/12/2011

לא ברור לי מתי עברת לאחרונה גסטרוסקופיה. אם הקושי בבליעה משמעותי יש צורך לחזור על הבדיקה- שוב, לגשת לרופא הגסטרו שמכיר אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נתן . רק עוד שאלה קטנה

lllll
    18/12/2011

עברתי בדיקה ליפני שנתיים בערך , והרופא אמר שהמצב קצת יותר טוב ץ
    למרות שהריקמות לפי מה הבנתי הפכו לריקמה של המעי הגס בגודל של שלושה סנטימטר שקראתי על זה שזה לא כול כך טוב, אבל אולי לא הבנתי נכונה את מה שקראתי , כי איניני רופאה..
    איני רוצה לשגע את הרופא , כי ליפני כמה ימים היתה לי צואה שחורה , והתקשרתי אילו היסטרית , והתברר שזה כנראה בגלל שאני נוטלת ברזל .
    רק כנראה, ימים יגידן.
    אז שאלתי האם במידה וזה לא עובר תוך שבוע , שבועיים לגשת אליו, או במיידי ?
    מה כמות הזמן הנורמלית .
    שוב תודה לך ושיהיה לך שבוע נהדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נתן . רק עוד שאלה קטנה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    18/12/2011

שלום רב,
    מצב של ושט בארט (ושט ההופכת לרירית מעי) ברוב מוחלט של המקרים אינו מתקדם,. יש צורך במעקב בלבד מדי 1-3 שנים, אם אין דיספלזיה בעקרון רק פעם בשלש שנים. הסיכון לסרטן נמוך (כנראה עוד יותר נמוך ממה שחשבנו עד כה) אך למרות זאת ממליצים על מעקב.
    אם את מפסיקה את הברזל והצואה מפסיקה להיות שחורה ויש להמשיך מעקב כמתוכנן אצל הרופא כולל מעקב ספירת דם.
    אם כל הנושא מכניס אותך לחרדה קשה יש לפנות לטיפול רפואי בנושא הזה גם כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

lllll
    18/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו