תוצאות קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות קולונוסקופיה
    רונה
    14/03/2012

בת 37, בריאה.
    לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח לכריתת פיסטולה אנאלית ופוליפ צלקתי, (שניהם ככל הנראה תוצאה של פיסורה שלא טופלה במשך עשור והלכה והסתבכה). למרות היעדר סימפטומים (ובשל היפוכונדריה ופוביה מסרטן) החלטתי לעשות קולונוסקופיה אלקטיבית. אתמול בוצעה הקולונוסקופיה לאחר שיישמתי את הוראות ההכנה במלואן. ההליך התבצע במהירות והוגדר כ- ״normal colonoscopy" ללא כל ממצאים חריגים. מה שמטריד אותי זה שבסעיף של Bowel preparation כתוב:
    Quality: liquid and solid stool not totally aspirable.
    אני מבינה שזה אומר שהמעי לא רוקן במלואו ושבעצם נותר בו חומר צואתי שייתכן והסתיר ממצא זה או אחר. אם כך המצב, איך ייתכן שהשורה התחתונה היא ״normal colonoscopy" ושלא הוזמנתי לבדיקה חוזרת בעתיד הקרוב? האם במצב כזה של הכנה לקויה של המעי באמת אפשר לקבוע שהכל תקין?

תודה,
    רונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• תוצאות קולונוסקופיה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    14/03/2012

זה תלוי עד כמה צואה ונוזלים נשארו לאחר שאיבה. אם אני מבין נכון "not totaly" הכוונה שהרוב כן נשאב. אין אף בדיקה מושלמת אבל הסיכוי לסרטן (שזה ממצא גדול) אינו גבוה במקרה כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו