קרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרון
    דבי.א.
    15/02/2008

גילו אצלי קרון לפני שנה מאז אני מטופלת בפנטסה 4 גרם ביום ואימורן 50 מג מאז אין לי בעיות מיוחדות השאלה שלי היא אם זה יחמיר עם השנים כיום אני בת 20

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרון

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר אליעד קרין
    16/02/2008

לדבי שלום רב,

מחלת קרוהן בתאפיינת בתקופות של החמרה ותקופות של שקט יחסי, חומרת המחלה משתנה מחולה לחולה ובהתאם לאופי המחלה כאשר רק חלק קטן מהמאפיינים הגנטיים האחראים להבדל זה ידועים וקשורים בתגובה חיסונית מוגברת ומחלה אלימה יותר.
    חלק מההתלקחויות קשורות בגורמים סטרסוגנים חיצונייים כגון תקופות לחץ של מבחנים, שינויי מקום עבודה, וארועים אישיים ומשפחתיים דרסטים, חלק מההחמרות מתרחש דווקא בתקופות מסויימות בשנה כגון עונות המעבר - בסתיו או באביב.
    לא ניתן לדעת מראש כיצד תתנהג המחלה אצלך אך ניתן לצפות כי יהיו התלקחויות עם השנים.
    כולי תקווה שהשקט היחסי ימשך וחלילה אם יהיו החמרות אלה יהיו קלות וקצרות בתדירות נמוכה ויגיבו הייטב לטיפול התרופתי.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו