ברזל נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל נמוך
    יעל
    05/08/2012

את הבדיקה עשו לי באיכילוב, ועד היום למעלה מחצי שנה לא מצאו לנכון לעשות לי שוב את הבדיקה. כנראה שאני אפנה לבית חולים בירושלים לשר"פ כדי שמישהו מומחה יעשה לי את הבדיקה. יש לי גם כאבים וגם חולשה. האם לא יתכן שחוסר הברזל הוא מזה שאני לא אוכלת בשר, וירקות ומזון שמכיל ברזל? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל נמוך

הוספת תגובה

• ברזל נמוך - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    08/08/2012

חוסר ברזל אופיני גם לצמחונים שאינם צורכים מספיק בשר וגם לנשים עם דימום יחסית כבד בוסת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ברזל

Gramse
    15/08/2012

הסיבה העיקרית לחוסר ברזל בגוף היא תזונה. רוב הברזל שאנו מסוגלים לספוג במערכת העיכול שלנו נמצא בבשר, בעיקר בכבד, ובשאר איברים פנימיים. סיבה נוספת לאנמיה מחוסר ברזל היא דימום סמוי וממושך, לרוב ממערכת העיכול, שבו כמויות של ברזל אובדות יחד עם הדם שיוצא החוצה והכמויות הנספגות במזון אינן מספיקות על-מנת לכפות על ההפסד. בנוסף, לחוסר ברזל נגרמת אנמיה גם כתוצאה מחוסר בויטמינים מסוימים כגון ויטמין B12 הדרוש להתפתחות תקינה של תאי דם אדומים. תאי דם אדומים, כמו שאר תאי הדם, נוצרים במח העצם. תרופות הגורמות לדיכוי של מח העצם, כמו תרופות כימותרפיות הניתנות לחולי סרטן, גורמות לאנמיה.

יון הברזל מהווה מרכיב הכרחי ביצירת חלבון ההמוגלובין וחסרונו גורם לירידה ברמת ההמוגלובין, כלומר לאנמיה. המקור העיקרי לברזל הינו מהמזון, בעיקר ממוצרי בשר, אך רק כ-10% מהברזל אותו אנו צורכים מן המזון נספג במערכת העיכול. ישנם חומרים המגבירים את ספיגת הברזל בגוף, ביניהם ויטמין C. חוסר בברזל מתפתח בעיקר במצבים בהם אין תזונה עשירה בברזל, מצבים בהם דרישת הגוף לברזל עולה (כמו בהריון, הנקה, ילדות, התבגרות), מצבים בהם יש איבוד ברזל מהגוף (כמו דימומים כרוניים) ומצבים בהם הספיגה של הברזל במעיים לקויה (כמו מחלת צליאק, ניתוחים במערכת העיכול). הטיפול באנמיה שנגרמת מחוסר ברזל הוא מתן כדורי ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו