שלשולים כרונים לאחר קרינה לטיפול בס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים כרונים לאחר קרינה לטיפול בס
    אורה
    18/08/2012

אני בת 77 .לפני 3 שנים התגלה אצלי סרטן צואר הרחם.לפני כן הייתי בריאה מכל בחינה עברתי ניתוח בריאה להוצאת גרורה בודדתואחכ לפני 3 שנים טיפולי קרינה משולבת בכימו וברכיטרפיה.אחכ 2 מחזורי כימו בטקסול מאחר והופיעו גרורות נוספות בריאה.במשך כל התקופה הזאת אני סובלת משלשולים במחזוריותגוברת והולכתעם כאבי בטן בחילות וגזים.שום דיאטה לא עזרה. בטיפול נטורופטי הציעו לי vsl#3 והטיפול במשך כ3 חדשים נותן שיפור משמעותי.האם יש עוד דרכים לטפל בתופעה? למשך כמה זמן צריך לקחת את ה-vsl#3 האם התרופה נמצאת בסל התרופות לטיפול במחלה כלשהיא? כעת אני בהפסקת טיפולים לסרטן ואחת הסיבות היא שתרופה כימוטרפית שמציעים לי (( xeloda גורמת לשילשולים אף היא.האם במידה והתכשיר שאני לוקחת עכשיו ישפר את המצב יש סיכוי שאוכל לקבל טיפול ב- קסלודה ? רב תודות על תשובתכם אורה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים כרונים לאחר קרינה לטיפול בס - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    19/08/2012

שלום אורה
    אכן בעיה כאובה לכל מי שעבר קרינה לאגן וכמותרפיה.
    VSL3 נמצא כטיפול יעיל בPOUCHITIS- דלקת בכיס מעי בחולים שעברו כריתת מעי גס.
    אסור להתפשר על טיב הטיפול האונקולוגי למחלתך ולכן אם הפרוביוטיקה עוזרת בשילוב עם LOPERAMIDE (STOPIT- הייתי מנסה.
    באיכילוב נפתחת כעת מרפאה לסיבוכים שאת מתארת בשיתוף פעולה של המכון הגסטרואנטרולוגי והאונקולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו