רפואה מונעת לגילוי סרטן המעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפואה מונעת לגילוי סרטן המעי הגס
    רונדו
    03/10/2012

לד"ר שלום רב,
    אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח כריתת צקום cecum
    עקב גידול סרטני שנתגלה בו. את הניתוח היא עברה בהצלחה לפני חודשיים. בביופסיה של הגידול נמצא שמתוך 16 בלוטות לימפה אחת הייתה נגועה במחלה.גידול היה דרגה 3. בדיקת CT בטן עליונה ותחתונה שללה כל פתולוגיה לגבי איברים אחרים.
    בדיקת מרקר cea לפני שלשוה שבועות התוצאה: 1.4
    כרגע היא מתאושת יפה מן הניתוח, וחזרה לתיפקוד רגיל. רופא אונקולוג שעשה לה בדיקות מקיפות נתן לה כימותרפיה במינון יותר קטן עקב הגיל ואין בעיות בנושא זה.
    ועכשיו לשאלה:
    אני בן 58 והבנתי שאני נמצא בקבוצת סיכון גבוהה. לפני 3 שנים בדיוק עברתי קולונוסקופיה והכל היה תקין מלבד טחורים ואולם בעיה זאת נפתרה היות שהורדתי במשקל והתחלתי לעסוק בפעילות גופנית. בדיקת מרקרים cea שנעשו אצלי לפני 3 חודשים וכן בדיקות דם כלליות- הכל תקין.
    אני נמנע מלאכול בשר אדום או בקר ומרבה לאכול מזון דל שומן וכן מאכי שאינם מכילים סוכר.
    האם ישנן היום בדיקות נוספות על מנת לגלות בזמן סרטן של המעי הגס? הכירורגים שניתחו את אימי אמרו לי לעבור בדיקת דם סמוי בצואה אחת לשנה וכן קולונוסקופיה כל 5 שנים+ בדיקות מרקרים.
    שאלה נוספת: האם הוכח הימצאות של גן העובר בתורשה והאחראי להתפתחות סרטן המעי הגס? אחת המנתחים אמר לי שעליי לא להיות מודאג משום שהגידול אצל אימי נתגלה רק בחצי השנה האחרונה כלומר בגיל 84.
    אני מודה לך ומאחל חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רפואה מונעת לגילוי סרטן המעי הגס - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    09/10/2012

אם זו רק אמא שלך ואין קרובי משפחה נוספים חולים הסיכון שלך רק מעט יותר מאשר האוכלוסיה הרגילה.
    אין אינדיקציה לבדוק גנים במקרה כזה היות והסיכוי למצוא מוטציה אפסי.
    קולונוסקופיה פעם ב5 שנים בהחלט מספיקה ואין צורך לבדוק מרקרים וגם לא דם סמוי בין הבדיקות. יש היום ספרות שמדברת על הסתפקות בקולונוסקופיה פעם ב10 שנים, אבל עדיין לא נכנס כהמלצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך, ד"ר גלוק והרבה בריאות

רונדו
    09/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו