קיום נוגדנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיום נוגדנים
    יוגב
    11/10/2012

שלום רב

אני סובל מדרמטומיוסיטיס שנתגלה במקביל לגילוי גידול במעי הגס . נותחתי ב-3.2010 ועברתי כימו . במקביל קבלתי פרדניזון במינון יורד (כיום 0) פלקוניל (כיום 0) ומתוטרקסאט (כיום 10 מג לשבוע) .אני במעקב אונקולוגי ועד היום אין מימצא חשוד . לגבי הדרמטומיוסיטיס - כרגע רגוע , ללא תופעות נלוות .

לאחרונה בצעתי "בדיקת נוגדנים" ונאמר לי שהיא חיובית (לא פרטו , אך כללו את המושג ANA) . כלומר : המחלה עדיין קיימת . בעבר היה לי גם MI2 חיובי . שאלותי :

1. האם המשמעות שיש עדיין גידול פעיל ?

2.האם מדובר במחלה שהיתה קיימת אצלי והתעוררה בעיקבות הגידול ?

3.כיצד עלי לנהוג מבחינת איתור הבעיה וטיפול שוטף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיום נוגדנים

הוספת תגובה

• קיום נוגדנים - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    14/10/2012

יש קשר בין הופעת דרמטומיוזיטיס לבין הופעת גידול. התופעות בעור ובפרקים מתעוררות ע"י עירור מערכת החיסון שמגיע בעקבות הגידול.
    ואולם העובדה כי יש נוגדנים לדרמטומיוזיטיס שנותרו לאחר שהגידול טופל אינה מעידה בשום אופן על חזרת הגידול. כל מחלה צריכה את המעקב בפני עצמה כמקובל.
    אגב, ANA חיובי אצל לא מעט אנשים ללא קשר למחלה.
    עליך לנהוג במעקב אחרי הסרטן במעי הגס על פי הנחיות האונקולוג המטפל, תלוי בשלב הגידול וכו'- קולונוסקפיה, מרקרים כמקובל, הדמיה וכו'
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו