אנמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה
    מאיה
    27/10/2012

שלום,
    לאמא שלי, בת 56, התגלתה אנמיה בתוצאות בדיקות דם, חשוב לציין שאמי ביצע בדיקות דם נוספות חודש לפני בדיקות הדם הלא תקינות ובהן הכל היה תקין.
    היא עשתה בדיקה למציאת דם סמוי בצואה שיצאה תקינה אך נשלחה לבדיקת קלונסקופיה.
    חשוב לציין שאמא שלי כמו כן סובלת מטחורים.

האם האנמיה יכולה להגרם רק מגידול סרטני במערכת?

אודה לתשובתך, מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    28/10/2012

דם סמוי יכול לנבוע מטחורים אולם לא רק- אם האנמיה של חוסר ברזל יש הצדקה לבצע קולונוסקופיה. לרוב התוצאה איננה סרטנית אולם לא נרצה לפספס.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין

מאיה
    28/10/2012

תודה רבה על התגובה המהירה, כמו כן חשוב לציין שאמא שלי נוטלת אספירין כבר במשך חמש שנים לסירוגין כאשר בחודש האחרון היא החלה לקחת על בסיס יומיומי (מינון של 300 מג), הבנתי שגם זאת יכולה הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    28/10/2012

אכן כן, אם היא בעלת הסטוריה של כיב קיבה או דימום ממערכת העיכול, או לוקחת מדללי דם נוספים, או טיפול בקורטיזון/סטרואידים, או כאבים בבטן העליונה, או שהיתה לה צואה שחורה שלשולית, יתכן ומגיע לה טיפול בנוסף בתרופה המגינה על הקיבה כמו אומפרדקס. התיעצו עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו