סרטן רקטום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן רקטום
    מינה
    03/12/2012

שלום רב, אני פונה בשם אמא שלי בת 72. לפני כשבוע בבדיקת קולונסקופיה התגלה גידול ברקטום. בבדיקת סי.טי התקבלה תשובה הבאה - תהליך תופס מקום בגודל 3.5 ס"מ עם פריתה לשומן מזו רקטלי ונראה בלתי נפרד מהשריר לבטואני מימין. מספר בלוטות בשומן מזו רקטלי עד 5 מ"מ, בלוטה פרה סקראלית 7 מ"מ משמאל. מספר בלוטות IMA 6 מ"מ. תהליך ברקטום נראה יורד יחסית נמוך לכיוום האנוס ונראה בלתי נפרד מורידי אגן העמוקים באספקט הימני. שאר הסיטי בסדר. האם אפשר להבריא מסרטן זה ? מה בדרך כלל הטיפול במקרה זה? האם היא תהייה חייבת סטומה? למי לפנות? אנחנו גרים בראשון לציון ושמענו המלצה טובה על דר' יחיאל זיו מאסף הרופא. לאיזה אונקולוג לפנות ? אנחנו חסרי אונים לחלוטין. אני בת 40, האם סרטן זה תורשתי? מתי אני צריכה ללכת להיבדק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן רקטום

הוספת תגובה

• סרטן רקטום - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    05/12/2012

אפשר להבריא מהסרטן.
    הטיפול מורכב מהקרנות, ניתוח וכמותרפיה. סדר הטפולים נקבע על ידי צוות רב תחומי- לרוב אונקולוג וכירורג המתמחים בניתוחי רקטום.
    1) לפי התיאור הגידול נמוך מאד ולא ניתן יהיה להימנע מסטומה כי אין כל כך לאן להתחבר אחרי שמוציאים את כל הגידול. יש אנשים רבים עם איכות חיים מצוינת עם סטומה והרבה עם איכות חיים גרועה ללא סטומה כאשר החיבור כושל ולחולה יש שלשול וחוסר שליטה.
    2) הגידול נראה יחסית מתקדם, מקובל לפני הניתוח לבצע בדיקת PET-CT וגם אולטרסאונד רקטלי. הבדיקה הראשונה להערכת גרורות בכל הגוף והשניה להערכה מדויקת של חדירת הגידול.
    לרוב הסרטן הזה איננו תורשתי אם זהו המקרה היחיד במשפחה שהופיע בגיל 72. התמונה משתנה אם יש קרובים נוספים בפרט בגיל צעיר.
    שמות של אונקולוגים וכירורגים באזורכם אינם ידועים לי, היות ומדובר בגידול מורכב פנו למרכז מתקדם ומוכר בנושא המפעיל צוות רב תחומי. לעיתים כדאי גם לנסוע קצת יותר בשביל זה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו