סרטן המעי הגס במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן המעי הגס במשפחה
    מלי
    21/12/2012

שלום,
    לאחרונה עברה סבתי כריתה של המעי בשל סרטן עם גרורות. אחותה נפטרה מהמחלה בשנות ה-50 לחייה.
    הבנתי שאני נמצאת בקבוצת סיכון. אני בחורה בת 21, בריאה בדרך כלל, אבל לאחר שהתעניינתי מעט באינפורמציה כדי להבין את מה שקורה לסבתי, תוקף אותי חשש גדול, והסיבות הן:
    1. רוב היציאות שלי הן יציאות קטנות וקשות כבר למעלה משנה
    2. אני זקוקה למאמץ רב כדי לגרום ליציאה
    3. אני מתפנה בדרך כלל פעם בשלושה ימים ותמיד יש תחושה של נפיחות
    אני מובכת מאד מנושא וקשה לי לדבר על זה עם ההורים (גורם לדאגה היסטרית) וגם עם רופא.
    בהתחלה חשבתי שזה טחורים, כי היה לי דם ומין נוזל מבריק על הצואה. בדקתי עם מראה ואכן יש לי גוש קטן ואדום שיוצא מפי הטבעת בשעת מאמץ.
    אני מאד מוטרדת. חשוב לציין שאני עוסקת בספורט והתזונה שלי מצויינת.

ייתכן שבאמת יש לי טחורים? מה הטיפול? והאם יש סיכון לפוליפים או סרטן חלילה?
    איך אני מבקשת קולונוסקופיה מהרופא וניגשת לבדיקה לבד?

תודה רבה מראש, מצפה לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס במשפחה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס במשפחה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    23/12/2012

יש לך שתי בעיות נפרדות שאין ביניהן כל קשר:
    1) עצירות. נפוץ מאד בקרב נשים צעירות. לא דרוש לרוב בירור אלא טיפול להסדרת היציאות. גשי לבית מרקחת וקני בקבוק של נורמלקס. ניתן לקחת מנה של 17 גרם מומסת בשתיה עד 4 פעמים ביום. במידה ואין שיפור קבעי תור לרופא גסטרו. נסי גם לשתות הרבה, ולהוסיף סיבים רבים לתזונה כולל סובין פירות וירקות.
    הטחורים הם תוצאה של העצירות. הטיפול קודם כל בעצירות. אם יש דם רב וכאבים גשי לפרוקטולוג. הטיפול החל ממשחה, אמבטיות ישיבה חמות וכלה בקשירת טחורים וניתוח- לרוב למקרים הקשים.
    2) הסיפור המשפחתי- לא קשור כלל לתלונות שלך. כל עוד אין קרוב משפחה מדרגה ראשונה הסיכון נמוך, ומומלץ על מעקב לגילוי מוקדם החל מגיל 40.

מקווה שהרגעתי אותך.
    כל טוב ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו