מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברום הבטןרביד15/04/2013
שלום רב
אני בת 47 וסובלת מזה שנים מאי נוחות באיזור הבטן העליונה עד כדי קושי לנשום לעתים .באחרונה עברתי בדיקת גסטרוסוקופיה שהצביעה אל אירוזיות נודולריות .הסבירו לי שזה גסטריטיס ,דלקת כרונית או תחילתו של כיב .עמדתי לעבור בדיקת קולונוסקופיה אך הגעתי עם כאב ראש שלא קשור לדעתי לבדיקה ,וכאבי בטן .בחדר הבדיקה גברו כאבי הראש והבטן עד כדי קושי לנשום ,ופחד שאם עכשיו אין אויר אזי אולי לא אתעורר מהטשטוש (שבדכ מרדים אותי ) .יש סיבה לדאגה ?
האם יש דרך להפיג את המתח ?
הרופא שאמור היה לבדוק הוא אותו זה שביצע את הגסטרו' והודיע לי דקה לפני שהורדמתי שאחד הסיכונים הוא מוות .אולי הלחיץ אותי לראות אותו שוב (למרות שביקשתי שלא הוא יבדוק ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
רביד15/04/2013לעתים אני מדממת בעת הניגוב .האם יש מקום להודיע על כך לרופא הבודק ?
לא ידוע לי על טחורים אולם הרופאה אמרה שגם אם יש אין מה לעשות אם זה .לפני כעשור נבדקתי ולא מצאו ,אולם מאז לא נבדקתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר עופר פורים15/04/2013יש מקום להודיע לרופא אבל זהו סימפטום שמצריך לבצע את הבדיקה.מלבד זאת חלפו עשר שנים וההנחיה לחזור על הבדיקה כל 10 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך
רביד15/04/2013שזהו סימפטום המצריך לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה או את הבדיקה לגילוי טחורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כוונתך - תגובה
ד``ר עופר פורים15/04/2013כוונתי לבצע קולונוסקופיה באם תקינה אז יש צורך לבדיקה האם יש טחורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ברום הבטן - תגובה
ד``ר עופר פורים15/04/2013יש כנראה מקום אולי לקחת תרופת הרגעה לפני הבדיקה בתאום כמובן עם הגסטרואנטרולוג המצבע את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפרט בבקשה לגבי זריקת הטשטוש ?
רביד15/04/2013מה היא מכילה ?
אני נרדמת ממנה למרות שזה רק טשטוש .
יש מקום לחשש שלי שמא לא אתעורר ? :-)
(גם כך קשה לי לנשום כאמור )
לפעמים גם בלילה אני לא נרדמת מרוב הקושי. סוג של פחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפרט בבקשה לגבי זריקת הטשטוש ? - תגובה
ד``ר עופר פורים15/04/2013זריקת טשטוש מכילה חומר המשמש להרדמה קצרת טווח הסיבוכים ממנה יכולים להיות כמו בסיבוכים בניתוח אני מציע לך לשוחח לפני הבדיקה עם הגסטרואנטרולוג על מנת לנסות להפחית את החרדה או לחלופין לבצע קולונוסקופיה וירטואלית שלא נותנת חומרי טשטוש הרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?