בדיקות לאיתור סרטן המעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות לאיתור סרטן המעי הגס
    רותי
    24/03/2008

בס"ד
    שלום לך
    אני בת 42 ואם לארבעה בנים.
    לאבי התגלה לפני כחמישה חודשים סרטן המעי הגס, התגלה לו קרצינומה, בשלב 1 לכן לא היה זקוק לכימותרפיה אך מכיוון שהגידולים היו ענקיים, נאלצו לכרות חלק מהמעי הגס השמאלי.
    גם לאמו היה סרטן המעי הגס, אך היא נפטרה בעקבות סיבוכים של הניתוח, אבל זה היה מזמן לפני כ-30 שנה.
    בעקבות סיפור משפחתי הוחלט כי עליי ועל אחותי לבצע קולונוסקופיה.
    קיבלתי תור לביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, מכיוון שיש לי בעיות של צרבות כל הזמן, וכאבי בטן תמידיים, שלא עוזר שום סותר חומצה, לקחתי לנטון, ואומפרדקס, ולוסק, ושום דבר לא עוזר, הצרבות בשלהם כל הז מן, מהבוקר שאני מתעוררת, ואפילו באמצע הלילה, זה גורם לשיעולים נוראיים.
    עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני כחמש שנים, ולא נרדמתי בבדיקה, על כן אני פוחדת פחד זוועתי מהבדיקה, ואת האמת גם אם יהיו מימצאיםח, שזה בכלל מפחיד אימים.
    הרופא הבטיח לי שלא ארגיש כלום במהלך הבדיקה שאצטרך לעשות, אבל זה מה שהבטיח לי גם הרופא בפעם הראשונה, ולא השפיע עליי הטשטוש שהשפיע על כולם חוץ ממני. זה רק גרם לי להקאות.
    האם באמת יש היום טישטוש אחר שלא יגרום לי להקאות ובאמת אירדם ולא אחוש כלום. כי מלבד זה אני מודעת שאני חייבת לעבור את הבדיקות, אני לא ילדה קטנה, אבל הפחד שזכור לי מהגסטרוסקופיה (מהבדיקה היו לי דימומים בבטן), הוא גדול מאוד.
    איך תוכל להרגיע אותי מעט.
    והאם תוכל לומר לי בדיוק מה לא לאכול לפני הבדיקה, אני אלרגית לדברי חלב, כך שזה גם ככה לא בא בחשבון, הרופא אמר לי לא לאכול לחם, גם לא לחם לבן??
    תודה
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות לאיתור סרטן המעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    25/03/2008

לרותי שלום רב

מקריאת מכתבך מסתמן הסבל הרב הנגרם כתוצאה מהצרבות ולמעשה את מציגה חומרה גבוה ביותר שלהן.
    מצב זה יתכן כתוצאה מאי ספיקה של סוגר הושט התחתון או בקע סרעפתי.
    גסטרוסקופיה מחוייבת במצב זה לאור השינויים הדלקתיים שעשויים להתפתח ברירית הושט, כמו גם לשם אבחנת הגורם המדוייק.
    מאחר וטיפול תרופתי לא עוזר לך אני ממליץ לבצע גם צילום מעבר ושט קיבה לאחר הגסטרוסקופיה, ולבצע בדיקת PH מטריה.
    לגבי הקולונוסקופיה אף היא מאד חשובה עבוריך.
    צייני בפני הרופא המבצע את הארוע שהיה בבדיקה הקודמת ומתפקידו למנוע זאת.
    אני בטוח שהבדיקות תעבורנה בצורה חלקה וללא סבל מצידך.
    אשמח לעמוד לרשותך בנושא המשך הבירור וטיפול בצרבת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו