מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיהשירה15/11/2013
ד"ר שלום וברכה
רקע אודותיי:
בת 56. לא לוקחת כדורים מכל סוג שהוא. ברקע אין מחלות, במעקב אחר אנזימי כבד שבבירור שנעשה ובדיקת C.T. בטן יש לי כבד שומני. לציין כי אני רזה מאד, לא מעשנת לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים ולא אוכלת ג'נק פוד. לא סכרת וללא כולסטרול. לא נמצאה הסיבה לכבד שומני.
כמו כן, אני סובלת די הרבה שנים לעצירות, ואוכלת מאכלים כגון פירות, ירקות, קוואקר, לחם דגנים וכדומה על מנת לעודד יציאות על מנת שלא אצטרך להיעזר בכל מיני מעודדי יציאות לא טבעיים. דבר שאני נמנעת ממנו מכל וכל.
והיום ביצעתי קולונוסקופיה, כביקורת מפאת גילי.
ולהלן התוצאה:
החולה נוטר בעזרת אוקסימטר.
מעי הגס עד שק הצקום צונתר איליום סופי, בוצע תרגיל היפוך ברקטום.
ממצאי הבדיקה: רירית תקינה באיליום סופי- ביופסיה מס' 1, רירית תקינה בשק הצקום, קולון הימני, רוחבי - ביופסיות מס' 2, בקולון היורד קטע קטן של רירית היפרמית עם כיבים שטחים - ביופסיה מס' 3, בסיגמה עוד קטע קטן של רירית היפרמית עם ארוזיות - ביופסיות מס' 4, ברקטום רירית תקינה - ביופסיה מס' 5.
באבחנות הבדיקה הרופא רשם: SEGMENTAL COLITIS
מכיוון שהייתי די מטושטשת, לא יכולתי לשאול את הרופא אף שאלה, והתור שנקבע לי לקבלת תשובה היא רק בעוד חודשיים מכיוון שלא היתה למזכירה תור לעוד חודש כפי שביקש הרופא שהגיע לקבלת התשובה ואני די מודאגת.
האם תוכל להגיד לי מה הכוונה בממצאי הבדיקה?
אמנם אני מבינה שצריך להמתין עד לקבלת תשובות הביופסיה, אך במידה ואכן יתאמת הממצא שהרופא רשם דלקת/קוליטיס, שאלתי היא :
האם זה מסוכן?
האם יש לזה טיפול ? האם הטיפול מרפא את זה?
האם אני צריכה מעתה להיות במעקב קולונוסקופיה בתדירות גבוה?
האם אותו חשד לדלקת קוליטיס יכול להתברר גם זה כמשהו אחר מסוכן?
האם יש דלקות במעי הגס נוספות חוץ מקרוהן או קוליטיס?
האם קרוהן וקוליטיס זו אותה דלקת? והאם זה משנה בכלל כי ממילא שניהם מחלות כרוניות קשות?
תודה מראש על סבלנותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק05/12/2013יתכנו דלקות אחרות שאינן קרוהן או קוליטיס כמו למשל איסכמיה (ירידה זמנית באספקת הדם) או תוצאה מתרופות ותכשירים.
הביופסיה תעזור להבחין.
לא מקובל להמשתין חודשיים לתשובת ביופסיה, עלייך לעמוד על כך שתקבלי תשובה מוקדמת יותר.
כבד שומני ב15 אחוז גם ברזים. זו בעיה גדולה עי אי אפשר להגיד לחולה לרדת במשקל ושזה יסתדר. צריך להפחית את המזון התעשייתי עם סירופ תירס ופרוקטוז ובעיקר דיאטים וקולה למיניהם וממתיקים מלאכותיים. יש באיכילוב מרפאת כבד שומני במכון הגסטרו עם דיאטנית מומחית לתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?