חשד לשחמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לשחמת
    גלית
    19/11/2013

בבדיקות הדם ערכי תפקודי הכבד גבוהים מאוד
    Alkp 1101
    Alt 141
    Ast 185
    קיימת מיימת בבטן.
    יש לציין שאני חולה בקוליטיס כיבית,ואני בתת משקל גבוה במשך שנים. לפני כחודשיים התאשפזתי בעקבות התקף חריף של הקוליטיס, שכלל שלשולים והקאות דמיים(מלנה) רבים (הגעתי להמוגלובין 4.5) וכיב גדול במעי הדק שנצרב במהלך בדיקת גסטרו-קולונו.
    במהלך האשפוז קיבלתי tpn במשך כשלושה שבועות, ומאז עלו תפקודי הכבד שלי בצורה ניכרת....
    שוחררתי עם המוגלובין 8.5 בערך, היום הוא עומד על 9.2.
    יש לציין גם ששוחררתי עם ערכי אלבומין 2.6 וכיום הוא 4.2.
    אולטרסאונד בטן תוצאות: הכבד בעל מרקם מגורגר, משרעתו 16.4 ס"מ, קיים נוזל בכמות בינונית סביב הכבד.
    כיס המרה בעל דופן מעובה, רוחבה 0.78 ס"מ, ללא עדות לאבנים, ללא מרפי סונוגרפי חיובי.
    דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות לא מורחבות.
    הלבלב תקין.
    הטחול בעל מרקם תקין, אורכו 13.17 ס"מ.
    כליה ימנית מרקם תקין, אורכה 9.3
    כליה שמאל מרקם תקין, אורכה 8.3 ס"מ.
    נוזל מיימת בכמות בינונית באגן.

סיכום:
    1.נוזל מיימת בכמות בינונית
    2.הפטומגליה קלה, כבד מגורגר.
    3.כיס מרה מכווץ בעל דופן מעובה.
    4.ספלומגליה קלה.

שאלותיי הן: האם העובדה שהאלבומין וההמוגלובין שלי עולה מעידה על כך שהכבד לא גמור לגמרי? מפני שערכי בדיקות הדם מפחידים אותי מאוד...
    מה זה ספלומגליה קלה והפטומגליה קלה?
    האם התיאור מתאים לשחמת הכבד? מה הטיפול במקרה כזה?
    מדוע האלבומין שלי עולה אך המיימת הבטנית עדיין קיימת?
    האם התוצאות הנ"ל עלולות להיות רק משניות לתת התזונה ותת המשקל והן יכולות להתנרמל כאשר המצב התזונתי והמשקלי ישתפר?
    האם המצב של הכבד יכול להשפיע על יעילותן של תרופות כמו רפסאל, או פוסיד(בגלל המיימת)? יש לציין שמידי פעם אני מקבלת גם לקסעדין (לפעמים יש לי עצירויות מטורפות, שבדכ נגמרות בהתקפי שלשול, אך עדיין עלולה להיות לי עצירות
    כשבוע שלם). האם אלו פוגעים בכבד?
    האם מותר להשתמש בתכשיר בשם מלח אנגלי? האם הוא פוגע בכבד?

יש לציין שיש לי בדיקת אלסטוגרפיה ביום ראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לשחמת

הוספת תגובה

• חשד לשחמת - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    05/12/2013

השאלה מורכבת מדי ואינה מתאימה לפורום.
    המצב החריף יכול לתרום לאלבומין הנמוך ולמיימת אולם נראה שמרקם הכבד אכן לא תקין.
    בהחלט יתכן שיפור בזמן היציאה מהמצב החריף אולם צריך לברר בהחלט האם יש מחלת כבד נוספת ומהי (למשל יש קשר בין דלקת אימונית של הכבד ובין קוליטיס כיבית) וזאת על מנת לטפל.
    הפטומגליה היא הגדלת כבד וספלנומגליה הגדלת הטחול יתכן משני ליתר לחץ בורידי הבטן כתוצאה ממחלת כבד.

כל זה צריך להתברר בצורה מסודרת במרפאת גסטרו וכבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו