שאלה בנושא קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא קולונוסקופיה
    אלגרו
    30/05/2014

לד"ר שלום רב,
    אימי נפטרה מסרטן המעי הגס לפני שלושה שבועות. היא הייתה בת 89 ואת המחלה הארורה גילו כשהייתה בת 87. לאחר טיפולים שונים וניתוח להסרת הגידול, התברר שהמחלה חדרה לכבד ומשם לעצם האיליום באגן. בסך הכך המשיכה לחיות עוד כמעט שנתיים עד שנפטרה, ז"ל.
    שאלתי: לפני כ-5 שנים עשיתי בדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין ועתה אני מחכה לעוד בדיקה כזאת שתהיה בחודש הבא.
    1-באיזו תדירות מומלץ שאני אעשה את הבדיקה הזאת? כל כמה זמן רצוי לערוך אותה?
    2- האם אני מוגדר בתור אדם בסיכון? המקרה של אימי היה היחיד במשפחה וכאמור, המחלה האיומה נתגלתה בהיותה בת 87.
    3- האם יש טעם לבקש בדיקה גנטית על מנת לבדוק אם אני נושא גן והאם היא נמצאת בסל? אציין שאצל אימי מצאו גם מוטציה בגידול מוטציה KRAS.
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא קולונוסקופיה - תגובה

ד``ר עופר פורים
    31/05/2014

שלום רב גילוי מחלה בגיל 87 לא נחשב כסיכון משפחתי מוגבר ולכן מומלץ לבצע קולונוסקופיה מגיל 50 כמו האוכלוסיה הכללית כמו כן קרוב לודאי שאין רקע גנטי לעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר פורים, תודה ועוד שאלה ברשותך

אלגרו
    31/05/2014

מדוע בהוראות לקולונוסקופיה כתוב שאסור לאכול ירקות (מלבד תפוחי אדמה)? מהי הסיבה לכך?
    ושוב תודה רבה ואיחולי אריכות ימים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר פורים, תודה ועוד שאלה ברשותך - תגובה

ד``ר עופר פורים
    31/05/2014

על מנת למנוע יצירת צואה בכמות גדולה שתקשה על פינוי המעיים וכך איכות הבדיקה תהיה פחותה אם המעי לא נקי לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו