מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן המעי הגסאיתן30/06/2014
שלום. אני בן 49.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
לפני 9 חודשים נתגלה גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח, ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים, 12 טיפולים.
5 טיפולים ראשונים כללו גם AVASTIN .
במהלך הטיפולים שלפני הניתוח המרקר CEA ירד מ 29 ל 3.5 . כמו כן הגידול הצטמק מ 7.5 ס"מ ל 1.5 ס"מ
הניתוח
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו
כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה
WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
סיכום PET-CT לאחר תום הטיפולים: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
וכאן אני מגיע לבעייה.
לאחר הניתוח ותוך כדי הטיפולים עלה המרקר CEA מ 2.8 ל 3.5 ו 4.5 בסוף הטיפולים. היום חודש לאחר תום הטיפולים CEA עלה ל 7.1. כמו כן GGT עלה ל 176.
{ברצוני לציין שאינני מעשן}
1. האם עליית המרקר כפי שתארתי יכול להצביע על המצאות של גרורות שה PETCT לא יכול לגלות? או שמוקדם לומר זאת.
2.הרופאה קבעה לי פגישה נוספת בעוד חודש עם בדיקות דם חדשות. האם אין מה לעשות בינתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים01/07/2014שלום איתן
תוך כדי טיפולים סמן יכול לעלות לפעמם למרות שישנה בדיעבד כמו שהודגמה במיקרה שלך,כרגע לאור עלית הסמן לאחר סיום הטיפולים,אפשר גם לחזור כעת עברו מספר ימים לדעתי מהבדיקה ואם רואים המשך מגמה של עליה הייתי מבצע שוב PETCT צריך לזכור כי רגישות PETCT היא גבוהה אך עדיין לא רגישות של 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טכניות.
איתן11/07/2014תודה רבה על התשובה.
אני אכן מחכה לפגישה נוספת עם האונקולוג.לפגישה אגיע עם בדיקת דם חוזרת לבדיקת CEA, בעוד 3 שבועות. ( חודשיים אחרי הטפול האחרון)
1. האם זה זמן סביר לחכות ולראות אם הCEA ירד?
במשך כל התקופה מאז שנתגלה הגידול במעי נדרשתי לעשות 3 בדיקות PETCT.
PETCT בוצעו על אזור הבטן מהאגן עד החזה.
2. מה לגבי אזורים אחרים בגוף? האם לא נהוג לבצע בדיקות כאלה? ראש למשל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טכניות. - תגובה
ד``ר עופר פורים13/07/2014הפט מכסה כל הגוף מהראש לא כולל מוח ועד הברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?