יש לי קרוהן וחוסר בחלבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי קרוהן וחוסר בחלבון
    שירן
    17/04/2008

הדיאטנית שלי המליצה על כמה תוספי תזונה ובנוסף להעשיר את התזונה שלי בחלבון, בין כל זה היא גם אמרה שאסור לי לאכול בשר שומני ובכלל להמנע מדברים שומניים.. מה זה בשר שומני ומה לא? איך אני יכולה לדעת במאכלים סגורים את כמות השמן שלהם?זה כולל גם חטיפים וכאלה דברים? בקיצור הסתבכתי קצת אשמח לתשובה שתבהיר לי בדיוק ממה להמנע וממה לא.
    ועוד דבר קטן קראתי ש 98% מחולי קורהן לוקחים באיזהו שלב סטרואידים, למה? והאם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי קרוהן וחוסר בחלבון

הוספת תגובה

• קרוהן וחוסר בחלבון

ד''ר אליעד קרין
    17/04/2008

לשירן שלום רב

אכן חסר בחלבון עשויי להתפתח בקרב חולי קרוהן ובד"כ מעיד על פעילות המחלה וסיבוכיה יותר מאשר על חסר תזונתי של חלבון.
    למשל ככל שקטע מעי ארוך יותר יהיה חולה אזי תפגע ספיגת חומצות האמינו - אבן היסוד של החלבון, ובנוסף הרירית המודלקת של המעי עשויה לאבד מרכיבים חלבוניים אל המעי, בנוסף מצב הדלקת הכרוני מוביל למצב קטאבולי - המאופיין בפירוק חלבוני שריר השלד.
    מכאן חשיבות עליונה מעבר לנושא התזונתי היא לקבל הערכה מדוייקת ע"י גסטרואנטרולוג בקשר למצב המחלה ופעילותה והאם יש צורך לאיזון הדוק יותר תרופתית.
    המלצת הדיאטנית לגבי מזון עשיר בחלבון היא נכונה אך עשויה להיות בלי מספקת אל מול מחלה בלתי נשלטת.
    לגבי השומן - ע"פ חוק משרד הבריאות כל מוצר מזון מכיל ע"י העטיפה שלו את % השומן שאותו הוא מכיל וכך תוכלי לבחור מזון עם תכולת שומן נמוכה יותר.
    חלבון מצוי בשפע במוצרי בשר בקר, עוף ודגים גבינות צהובות ומוצרי חלב ורצוי גם לשלב עם קיטניות כמקור לחלבון צימחי.
    אז לסיכום - פני לגסטרואנטרולוג המטפל על מנת שיבצע הערכת מצב לגבי פעילות המחלה וצורך אפשרי בטיפול נוסף.
    לגבי הסטרואידים - אלה תרופות הורמונליות שמטרתן להשיג הרגעה של המצב הדלקתי, ואכן מבית מחולי הקרוהן מטופלים על ידהן בעת התלקחויות.
    ככלל השאיפה היא לקצר את משך הטיפול בסטרואידים ולהמנע ממנו אם ניתן מחמת תופעות הלואי.

בברכת חג שמח,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו