שאלה בקשר לקונולוסקפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לקונולוסקפיה
    עליזה זינו
    14/11/2015

בוקר טוב, הבן שלי בן 44, לאימי היה סרטן המעי הגס, ולי היה בשנות התשעים סרטן השד. היתה לי הפוגה של 23 שנים. בשלוש השנים האחרונות התפרץ שנית כסרטן משני עם גרורות בעצמות. זה הרקע - שאלתי היא האם הבן שלי צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה כבר עכשיו. רופא המשפחה שלו אמר לו שרק בגיל 50. הייתי מעוניינת בחוות דעתך כמומחה. תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לקונולוסקפיה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקונולוסקפיה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    15/11/2015

"לפי הספר" סרטן השד לא נחשב ממש כגורם סיכון מוגבר לסרטן מעי הגס. לסבתא שלו היה סרטן (לא ציינת באיזה גיל), אבל מבחינתו זה קרובת המשפחה היחידה ומדרגה 2 ולכן גם לא מגביר משמעותית את הסיכון.
    על כן בעקרון רופא המשפחה צודק.
    עם זאת עם רמת הדאגה גדולה מאד ניתן לבצע את הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

עליזה זינו
    15/11/2015

לד"ר גלוק ערב טוב
    בהמשך, לידיעה בלבד, לאימי גילו את סרטן המעי הגס בגיל 69 (היא נפטרה 4 ימים אחרי הניתוח מקריש דם בריאות). בכל אופן נרגעתי קצת בקשר לבני ואני מודה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו