מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולים ותוצאות שונות מאתמול לאחר פגישת רופא גסטרו בבית החוליםעדי05/01/2016
שלום.
מזה זמן ממושך מאוד (כשנתיים) שאני סובלת מטעם מלוח מאוד בחלל הפה. הופנתי לאחרונה מרופא גסטרו לבדיקת אנדוסקופיה של דרכי עיכול עליונות עם איסוף דגימה. כך נרשם אתמול אצל מבצע הטיפול. עד שיבצע רשם 2 דברים. ניסוי בשימוש באומפרדקס למניעת הטעם המלוח ,לדעתי עד כמה שזכור לי ניסיתי תרופה זאת וגרמה לי לאצירת השתן,ולכן לאחר יום הפסקתי עם השימוש בה. אני שותה הרבה ביום היות וסובלת מעצירות כרונית וצורכת משלשלים כמו כן נוטלת כדור אחד של דיזותיאזיד שמשמש כמשתן בלבד.היות ולא בטוח שמסייע בדיוק לשחרר את כול כמות הנוזלים שאני מכניסה אל גופי ביום (כארבעה ליטר לפחות מכול הסוגים) אותו רופא הפנה אותי גם לבדיקת ul בטן. (עליה במשקל למרות שאיני מרבה באכילה).
א. האם באמת לא כדאי לי ליטול תרופה זאת באם היא גרמה לי במשך חצי יום לא להטיל שתן למרות נטילת הדיזותיאזיד בבוקר?
ב. מה יבוצע בדיוק בבדיקה של האנדוסקופיה ולשם מה איסוף הדגימה? לאן יובילו התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים ותוצאות שונות מאתמול לאחר פגישת רופא גסטרו בבית החולים - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/01/2016אני לא מכיר עצירת שתן כתופעת לוואי של אומפרדקס. נסי שוב, מקסימום תפסיקי.
אנדוסקופיה תראה האם יש סימנים לרפלוקס של חומצה שאולי גורם לטעם המלוח. איסוף דגימה רק במידה ויימצא ממצא פתולוגי שצריך לאפין במיקרוסקופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקה צרכתי תרופה זאת ולא סייע
עדי07/01/2016שלום ותודה לך.
כמו שכתבתי, יש לי עדיין בבית מעט מתרופה זאת. ניסיתי אותה לאורך כמה זמן והפסקתי היות וממש לא השפיעה על מאומה ובוודאי שלא שינתה את הטעם הקשה שבפה.
הטעם המלוח ממש אינו מובן לא לאותו רופא גסטרו ולא לאף רופא כגון בדיקות פה ולסת וכד'. הוא הופיע פתאום והתעצם במשך הזמן.היום הוא בלתי נסבל.
בעוד כחודש הוזמנתי כאמור לבדיקת אנדוסקופיה של דרכי עיכול עליונות וכתוב שתהיה איסוף דגימה. מה שמעניין אותי האם בסופו של דבר יגלו בבדיקה זאת במה מדובר בנושא הטעם המלוח/מתכתי (מעט) יותר מלוח שבפה? זה הדבר המפריע לי ביותר בחיי היומיום. השלשולים שמתרחשים גם לא אופייניים אולם אני סובלת מעצירות כרונית של שנים ממושכות, ובאם יש לפעמים שלשולים פה ושם דבר זה ,כעובדה, אינו דבר שמפריע לי, לעומת הטעם שבפה. האם בבדיקה זאת יתגלה פשר הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקה צרכתי תרופה זאת ולא סייע - תגובה
ד``ר נתן גלוק07/01/2016יש תופעה שנקראת WATER BRASH ברפלוקס, דומה למה שאת מתארת- עמוס ומלוח בפה. זה תופעה נלוית ולא תמיד הטיפול בחומצה (אומפרדקס) עוזר לה, כפי שעוזר לצרבת. האנדוסקופיה תוכיח אם יש דלקת בושט ובעקיפין האם יש רפלוקס, זה עשוי להסביר את התופעה אבל לאו דוקא יסייע לטיפול בסימפטום הספציפי הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהיה אם יש לי את זה מה כן יטפל?
עדי07/01/2016תודה.
והיה וימצאו בבדיקה כי אני סובלת מהדבר מה יגרום לטיפול ומניעת הטעם? האם יש דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהיה אם יש לי את זה מה כן יטפל? - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/02/2016אומפרדקס ואם לא אז לשקול ניתוח נגד רפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה נדחתה למאי עקב מצב אירוע רפו
עדי29/02/2016שלום ותודה
בדיקת הגסטרו נדחתה למאי עקב אירוע שבר.
בדיקת ה-US הראתה מעט אגירת נוזלים, כבד מעט מוגדל והרבה גזים. לא משהו מיוחד
לגבי התרופה ניסיתי כפי שכתבתי לפחות שבועיים ולא סייע.
אמתין לבדיקה לא משנה לי תופעת השלשולים שמופיעים לעיתים רחוקות, ברקע קיימת
עצירות כרונית, הבעיה הקשה היא הטעם בפה. אקווה לפתרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה נדחתה למאי עקב מצב אירוע רפו - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/03/2016הצלחה ורפואה שלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי02/03/2016תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?