מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי לסרטן המעי הגסגלעד29/05/2017
שלום.
בן 47. תמיד הייתי רזה ובמשקל יציב.
מזה כשנה קצת חולשה. בדיקות דם היו תקינות אמרו שבריא.
מזה כחצי שנה ירידת משקל לא מוסברת למרות שאוכל כמות רגילה ואין פחות תיאבון.
ירדתי 5 קילו מ 58 ל 53 קילו.
כמעט קילו בחודש וקצב הירידה קצת הואץ באחרונה.
אציין שאין שלשולים ויש קצת עצירות.
אני חי בדיוק את אותו אורח חיים ואוכל בדיוק את אותו אוכל
ולמרות זאת מאבד משקל.
בחישוב עם דיאטנית יצא שבממוצע הגוף שלי מוציא ביום
כ 300 קלוריות יותר מאשר בעבר כך שעל אותה כמות קלוריות
אני מאבד משקל.
במשפחה אין הסטוריה של סרטן מעי.
בדיקות הדם תקינות כולל ספירת דם עם המוגלובין דומה לעבר כ 14, כימיה תקין , CRP תקין , שקיעת דם 7, TSH תקין
קורטיזול תקין בגבוה 720 ( נשלל אדיסון ),
CEA לפני חודש נמוך כ 1.8, CA19.9 תקין,
סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים בגלל עצירות היה תקין נבדק לעומק 50 סנטימטר.
CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין ( נבדק בגלל החולשה ), US בטן לפני חודש תקין, דם סמוי לפני שנה תקין.
רופא המשפחה אמר שלא רואה שום בעיה ושאין שום סיכוי לסרטן מעי עם המוגלובין יפה כמו שלי.
גסטרו אמר שתיאורטית עלול להיות סרטן המעי הגס.
אני לא יכול לעשות קולונוסקופיה או ניפוח הבטן בגלל בקע
שכבר כמה פעמים כמעט נכלא.
ברצוני לשאול
1. האם סרטן המעי הגס מעלה את ההוצאה הקלורית של הגוף? זה סביר שיעלה בכ 300 ביום? והאם סרטן המעי הגס מוריד במשקל גם בלי ירידה בתיאבון וללא טיפולים לסרטן?
2. האם סרטן שכבר מוריד במשקל כמה חודשים זה בד"כ
סרטן שכבר התפשט ורוב הסיכוי עבר למקומות נוספים?
3. אני יודע שאין וודאות מלאה אבל לאור הנתונים האם הסבירות לסרטן מעי באמת מאוד מאוד נמוכה אחוזים בודדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס
ד``ר עופר פורים30/05/2017שלום רב
סרטן ידוע להוריד במשקל לפעמים ללא ירידת תאבון ,שאר שאלותיך הם במישור הספקולטיבי
אם אכן ירדת במשקל כדבריך יש לברר ע"י רופא משפחה בירור ירידה במשקל עם CT כל גופי עם חומר ניגוד ואם ישנו חשד כגון דימום אן שינוי בהרגלי יציאה צרעך לבצע קולונוסקופיה ויש להתתייעץ עם מומחה בנושא עד כמה באמת הבקע מגביל אותך.
אתה מתקרב לגיל 50 שבו ישנה המלצה לבצע קולונוסקופיה כבדיקת סקר לכלל האוכולסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי
גלעד30/05/2017תודה על התשובה.
התייעצתי עם כירורג אמר שלא מומלץ לנפח לי את הבטן בגלל הבקע הבעייתי ולכן אפחד מדי לעשות קולונוסקופיה ולא אעשה.
אם כך, אשאל רק שאלה אחת אעריך את תשובתך.
בהנחה שיש סרטן מעי, שגורם לי כבר כמה חודשים לירידה במשקל ( אבל אין שינוי בבדיקת דם )
האם יראו אותו בבדיקת CT בטן?
כך אוכל לעשות CT ולפחות לשלול את קיומו של הסרטן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי גס
ד``ר עופר פורים31/05/2017אם הוא בשלב מתקדם כן אבל אם הוא עדיין בדופן המעי לפעמים CT מתקשה להדגימו ולכן חשובה הקולונוסקופיה
הייתי מתייעץ עם עוד רופא כירורג אינו גסטרואנטרולוג והוא גם לא האדם שמבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?