סיטי בטן עליונה בלבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיטי בטן עליונה בלבד
    אחת
    03/09/2017

שלום רב

יש לי 2 שאלות לגבי סיטי בטן:

1. האם ניתן לעשות סיטי בטן עליונה בלבד? בלי בטן תחתונה?
    2. האם בסיטי בטן עליונה ניתן לראות בעיות בצלעות שמתחת לאזור השדיים?

סובלת מכאבים באזור סערפת קיבה צלעות עברתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה. רציתי לדעת האם אצטרך לעבור גם סיטי בטן עליונה וגם בדיקת רנטגן חזה או שמספיק סיטי כדי לשלול בעיה ביטנית +בצלעות שמתחת לשדיים(צלעות מס' 6-7 של בית החזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיטי בטן עליונה בלבד

הוספת תגובה

• סיטי

ד``ר נתן גלוק
    04/09/2017

ככלל אין CT בטן עליונה בלבד, אך איזור זה כלול בCT חזה
    ניתן לראות הצלעות שבתוך השדה, כולל אלו שמתחת לשדיים.
    אם יש חשד לבעיה בצלע ניתן להתחיל בצילום חזה מכוון לצלעות, על מנת לחסוך בקרינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אחת
    04/09/2017

למעשה בתוך סיטי בטן נכלל גם סיטי חזה?! אשמח להבהרה לגבי תשובתך אני רוצה לוודא שהבנתי טוב.... מה הסיבה שלא ניתן לעשות רק סיטי בטן עליונה? קצת בלתי הגיוני שאצטרך להקרין איברים שלא קשורים לבעיה שממנה אני סובלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ד``ר נתן גלוק
    04/09/2017

לא. הפוך: CT חזה כולל גם בטן עליונה.
    לא עושים רק עליונה כי לרוב מבררים בעית בטן אז סוקרים את כל הבטן. התלונות לא מכוונות תמיד באופן מדויק לאזור הבעיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

אחת
    04/09/2017

האם סיטי חזה גם רואה את הלבלב? אני מנסה להימנע מ2 בדיקות ורוצה בדיקה אחת שגם תכסה את האיברים של בטן עליונה(קיבה לבלב כבד תריסיון דרכי מרה) וגם את הצלעות שמתחת לחזה.... הבנת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו