פוליפ יחיד בגיל צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ יחיד בגיל צעיר
    אורן
    08/02/2018

שלום רב. אני בן 39, מוצא אשכנזי, גר בארה״ב, ללא היסטוריה משפחתית של סרטן. לקרובי משפחה מצאו פוליפים אחרי גיל 60.

ביצעתי השבועבדיקת קולונוסקופיה בעקבות כמה שבועות של שינוי בהרגלי היציאות ללא דימום.

בבדיקה נמצא פוליפ יחיד בגודל של 4 מ״מ באיזור הcecum, שהוצא כולו. בביופסיה מצאו מסוג האדנומה.

אני בלחץ רציני מאחר ולהבנתי פוליפים בגיל שלי נדירים מאוד, ובמיוחד באיזור הזה של המעי. קראתי קצת ספרות רפואית אבל לא הצלחתי למצוא מידע מפורט לגבי הגילאים האלה.

הרופא שביצע את הבדיקה לא ניתן לי פרטים רבים, ואת הרופא שלי לא ראה עד אפריל.

אשמח לקבל קצת פרטים מה זה אומר פרקטית מעבר לכך שכמובן אצטרך לעבור בדיקה בתזמון גבוה יותר בהתחשב בגיל שלי. יש בגלל סיכוי למנוע התפתחות של סרטן בסופו של דבר בהתחשב בגיל שלי ובכך שהסיכון לפוליפים עולה עם השנים?

האם יש טעם לייעוץ גנטי בהתחשב בכך שאין שום הסטוריה משפחתית של סרטן?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוליפ יחיד בגיל צעיר

הוספת תגובה

• פוליפ צעיר

ד``ר נתן גלוק
    11/02/2018

צעיר אמנם.
    אבל מעקב טוב ימנע סרטן באחוזים גבוהים של הצלחה.
    דרוש בירור גנטי אף ללא סיפור משפחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג של בירור גנטי

אורן
    12/02/2018

תודה.

אני גר בארה״ב כך שהמנגנון של ההפניות כאן לא כל כך ברור - יש לי תור נוסף לגסטרו בעוד כמה חודשים. אי אפשר בדרך כלל לקבל הפניה ליעוץ גנטי כללי אלא רק לבדיקת דברים מסויימים.

לאיזה כיוון של בדיקה היית ממליץ?
    בדיקה של סינדרום לינץ או של מוטציות אחרות? (כולל הגן שנמצא כביכול אצל יהודים אשכנזים)?

למיטב הבנתי בדיקות ללינץ מותנות בהסטוריה משפחתית מסויימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו