מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתוח מעייםרקל23/05/2008
שלום דוקטור.
לפני שנתיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ומצאו פוליפ 12 מ"מ לקראת סוף המעי הפוליפ הורד נמצא שפיר. לפני חודשיים בוצעה בדיקה חוזרת ונמצא כי גדל פוליפ נוסף קרוב למקום ממנו הורד פוליפ שנתיים קודם וכן וישנו רצף פוליפים שטוחים על קפל בתחילת המעי אשר לא ניתן היה לכרות, בכל מקרה לקחו/גרדו ושלחו לביופסיה, גם במקרה זה הכל שפיר. בשיחה עם הרופא המומחה אשר ביצע את הבדיקה נמסר לי כי עליי לעבור ניתוח לכריתת חלק מהמעי (לא יכל למסור במדוייק כמה צריך לכרות ,דיבר על לפחות חצי מטר, החלטה מתקבלת בזמן הניתוח), נאמר לי כי לא ממליץ על כריתה אנדוסקופית היות וישנה אפשרות שבניתוח כזה יישאר חלק נגוע ואז המצב יכול להחמיר מדבריו הבנתי כי הוא ממליץ על פתיחת בטן וכריתת חלק מהמעי. כששאלתי מהן ההשלכות במידה ולא אבצע ניתוח זה כלל, הרופא נתן לי להבין כי במידה ולא אנתח זה יכול להתפתח למשהו מכוער, כמובן שלאורך כל השיחה הרופא חזר ואמר מספר פעמים כי ההחלטה על דרך הניתוח הינה שלי אך שאקח את דבריו בחשבון כמו כן אילו הדבר היה תלוי בו האופציה שלא לבצע את הניתוח כלל אינה קיימת.
השאלה המטרידה אותי היא, מהם ההשלכות של הניתוח, אני בת 54, עד לפני שלוש שנים בריאה כמו שור (כנראה שלא) אפילו שפעת לא הייתה נוגעת בי, רופאים כמעט ולא ראיתי ולא נזקקתי, יום העבודה הקצר ביותר שלי היה 12 שעות של טירוף, לפני שנה וחצי אובחנתי כחולת COPD, מחלה זו גורמת לי לקשיים פיזיים ופסיכולוגיים והתשישות מאוד גדולה, כמו כן לפני כשנה נמצאו 6 גידולים (שפירים) והתוצאה הייתה ניתוח כריתת שחלות וחצוצרות, (במשך שנה וחצי האחרונה עברתי גם 3 ניתוחים אורטופדים בידיים), האם המגבלות לאחר ניתוח כזה עם COPD ברקע יהיו קריטיים.... ????? האם משאירים שקית חוץ גופנית, האם ישנם בעיות של שלשולים, האם התזונה אמורה להשתנות או האם יש מזון שיהיה עלי להמנע ממנו, ישנם תאורים מאוד לא סימפטיים באינטרנט מפי אנשים אשר עברו נתוח כזה, אני שוקלת לנתח אך אני שוקלת גם אולי לא לעשות כלום, לא לנתח ומה שצריך להיות זה מה יהיה.
אגב יש לי שלושה גידולים/צ'יסטות בגרון, בסוף הלשון לפני הגרון אשר הינם שפירים וההמלצה היא לא לעשות כלום.
אני פשוט מייצרת גידולים, מתנצלת על אורך ההודעה, זו פעם ראשונה שאני פונה לפורום כל שהו, ותודה מראש על תשובתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעיים
ד''ר אליעד קרין25/05/2008לרקל שלום רב
הנושא שאת נעלה הינו מהותי מידי וחסרים בו נתונים רבים, לצערי לא ניתן להשיב לשאלותייך מבלי לבדוק אוך ולעבור על כל החומר הרפואי הרלוונטי.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?