האם בדיקת CT בלבד מספיקה?

מנהל הפורום

ד``ר נתן גלוק
ד"ר נתן גלוק
לקביעת תור אצל ד"ר נתן גלוק ללא פרסום בפורום
 
  • האם בדיקת CT בלבד מספיקה?
    שני
    01/08/2018

    שלום רב,
    האבחנה של אבי הנה: גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה((adenocarcinoma). בבדיקת c.t בוצעה והפענוח,: ללא עדות ברורה לפיזור משני.
    1. האם הכרחי לפני ניתוח לכריתת קולון לבצע בדיקת pet-ct לגילוי/שלילת גרורות או שאפשר להסתפק בct בלבד?אם כן, באיזה חומר רדיואקטיבי משתמשים?
    2. במידה ומתגלים גרורות האם מקובל לעשות ניתוח כריתה או שטיפולים אחרים לפני הניתוח? אודה מאד על תשובתכם.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיטי

    ד''ר נתן גלוק
    31/08/2018

    CT זה בסדר גמור
    אם יש גרורות, סדר הטיפולים נקבע בדיון רב צוותי הכולל אונקולוגים וכירורגים. לעיתים ינתחו אם יש סכנה לחסימה, לעיתים יעדיפו טיפול אונקולוגי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


