דם סמוי בצואה - תוצאה חיובית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם סמוי בצואה - תוצאה חיובית
    ענת
    14/04/2020

שלום, בת 61.
    ערכתי בדיקה ביתית לגילוי דם סמוי בצואה ונראה שהתשובה יצאה חיובית.
    לפני כחודשיים מצאו אצלי שתי פקקות ורידים (DVT) ברגל ימין ואני מטופלת מאז באליקוויס 10 mg ביום. בעקבות ממצאי ה- DVT הופניתי ל- US בטן ועוד כמה בדיקות, שעדיין לא עשיתי בגלל המצב (הקורונה..)
    השאלות שלי הן -
    האם תוצאות הבדיקה הביתית יכולות להיות מושפעות מהתרופה?
    אני מבינה שלא כל נוכחות של דם סמוי בצואה מעידה בהכרח על גידול סרטני, אך האם נוכחות ה DVT מחזקת את הסיכוי שמדובר בגידול סרטני?
    אני חוששת מאוד, תודה על תשובותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דם סמוי

ד``ר נתן גלוק
    16/04/2020

לא אמור להיות דם סמוי חיובי גם במי שלוקח אליקויס. אבל עם יש משהו במעי אז אליקויס מגביר את הסיכוי שיהיה דם סמוי
    DVT יכול להיות ביטוי של גידול
    אבל בשורה תחתונה הכל ספקולציות עד שלא עושים את בדיקת הבחירה- קולונוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ושאלה נוספת בקשר לבדיקה

ענת
    16/04/2020

כדי לבצע את הקולונסקופיה נאמר לי שאני צריכה להפסיק את האליקוויס לכמה ימים לפני הבדיקה, אבל במצב הנוכחי אם אני שוכחת לקחת כדור (שכחתי פעמיים) הרגל ישר מתנפחת בצורה משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליקוויס

ד``ר נתן גלוק
    17/04/2020

בעקרון צריך ייעוץ מומחה לקרישה המטולוג
    לרוב אחרי 6 שבועות ומעלה מהטיפול הקריש אמור להינמס ומותר להפסיק את היומיים הדרושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שבת שלום

ענת
    17/04/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו