שלשול והפניה לקולונוסקופיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשול והפניה לקולונוסקופיה.
    מרים
    28/06/2008

שלום, אני בת 62 ונמצאת בהתחלה של טיפול אצל גסטרואנטרלוג בעל שם טוב ואדם חביב מאד, מבית החולים הדסה. אני מאמינה בו וסומכת על שיקול דעתו. שלוש הערות לגבי מצבי הרפואי: אני מעשנת לשעבר ופגועת ריאות. מטופלת בתרופות אסמטיות וסטרואידים, בכמות לא גבוהה, במשך 9 שנים. סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. אני בעלת משקל עודף. מעולם לא סבלתי מבעיות במעיים. אני אפילו לא מצליחה לזכור, שהיה לי אי פעם שלשול. מזה חודשיים אני משלשלת. אני תחת דיאטה עוצרת ומצבי התייצב לשלשול דייסתי, פעם עד פעמיים ביום. בתרבית צואה התגלה טפיל, (Blastocystis homiis), לאחר טיפול אנטיביוטי של מטרוגיל, במשך 10 ימים, נעלם הטפיל. התרבית הנוספת שעשיתי, היתה בסדר. עם סיום האנטיביוטיקה, מצבי היה בסדר ואפילו טוב, למשך שבוע אחד בלבד. לאחר מכן, החל שוב שלשול. בדיקות דם סמוי בצואה הן שליליות בדיקות הדם שלי תקינות, להוציא: ASCA חיובי. אנמיה קלה, המוגלובין - 11.4 נורמיציטי. מאגרי ברזל סבירים- פריטין 10 (תקין בגבול הנמוך). הרופא הסביר לי ש ASKA חיובי מוביל למחלת קרוהן. המליץ על קולונוסקופיה ואם אפשר יהיה גם אילאוסקופיה, ואמר שיילקחו ביופסיות לבדיקה. אתמול חל שינוי, השלשול התמתן מעט והיום חל שיפור נוסף. אלא שמאמש אני חשה בלחץ בבטן, אולי מעט גזים והרגשה שהבטן מלאה וגדושה. אני חשה נפיחות בבטן. יכולתי לותר על האוכל והחלטתי שלא. בסופו של יום אכלתי שתי ארוחות. כיוון ששיחה עם הרופא המומחה אינה אפשרית (בגלל התור,,, ) רופאת המשפחה בחופשה, ואני מעט מודאגת, אשמח מאד לקבל חוות דעת על כמה שאלות. 1. האם על פניו נראה שחליתי בקרוהן? נראה לי שאין לי סימנים נראים לעין, המצביעים על קרוהן. אין לי חום, לא חלה ירידה במשקל ואין נראה דמם. האם ASKA חיובית יכולה להראות על משהו אחר? האם משום שגודל התא תקין והאנמיה נורמוציטית, ואינה נובעת מחוסר של ברזל אלא אולי ממחלה כרונית? קרוהן? האם קרוהן מזוהה על ידי בדיקת הביופסיה? 2. מה האפשרויות האחרות לדלקת מעיים? האם ישנן דלקות מעיים שהן ברות טיפול, ושאינן מחלות כרוניות? האם ישנה אפשרות לטיפול תרופתי מרפא המעלים את הדלקת? 3. ממה יכולה לנבוע תחושת המלאות, הבטן הנפוחה והשובע המדומה שאני חשה מאז אמש? על מה מורה התופעה הזו? 4. מה פירוש הניסוח: ואם אפשר יהיה גם אילאוסקופיה ? כך רשם הרופא. מה יכול למנוע את האפשרות להיכנס למעי הדק? חן חן לכם על היותכם כאן :-)) ותודה על שניתנת לי האפשרות לשאול. בברכה חמה, מרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשול והפניה לקולונוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    28/06/2008

למרים שלום רב

שאלותייך הן רבות והיקפן הוא בערך מספר פרקים בספר רפואה על מחלות מעי דלקתיות ומחלות כרוניות, בכלל.
    להני עלה החשד למחלת מעי דלקתית כרונית ע,י הגסטרואנטרולוג המטפל לאור שלשול ממושך, ובצדק
    הערכה לדעתי צריכה לכלול CT בטן וקולונוסקופיה עם נסיון כניסה למעי הדק הסופי על מנת להעריך האם קיימת דלקת במעי הדק או הגס או בשניהם, ולקיחת ביפסיוי.
    אין תשובת ביופסיה שהיא ספציפית ובד"כ האבחנה מבוססת על פרמטרים קלינים ותשובות מבדיקות הדמיה ואנדסקופיה.
    עצם העובדה שאת מטופלת כבר ע"י סטרואידים מקשה על האבחנה וממסכת חלק מהסימפטומים האפשריים כגון כאב בטן.
    אין לי ספק כי את נימצאת בידיים טובות, ובהצלחה בהמשך הבירור והטיפול.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמקדות :-))

קובי
    28/06/2008

תודה לך ד"ר קרין, על תשובתך המהירה. כמה נאה! אני מתנצלת שלא התמקדתי,,, מנסה להבין הכל! ברשותך, הייתי רוצה להבין למה או אולי אייך, השימוש במשאפים (10 שאיפות ביום, מתוכן 4 הכוללות סטרואידים), מקשה על האבחנה וממסך חלק מהסימפטומים ? האם כל דלקת במעי היא כרונית או שתאור המקרה שלי מצביע על דלקת כרונית? מה אומרת תחושת המלאות בבטני, שאינה קשורה לאכילה? זהו,,, הפעם 3 שאלות ממוקדות :-)) חן חן לך. בברכה, מרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו