רקטוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רקטוסקופיה
    אביבית
    28/06/2008

שלום רציתי לקבלהסבר על בדיקת רקטוסקופיה שעלי לעבור האם זה כואב כמו קולונסקופיה? ומה בעצם זה בא לבדוק? מה ההבדל ביו אנסוקופיה לבין רקטוסקופיה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רקטוסקופיה

הוספת תגובה

• רקטוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לגלית שלום רב

רקטוסקופיה היא בדיקה להתכלות ישירה על הרקטום ומהלכה מוכנס מכשיר עם מקור אור אל הרקטום.
    הבדיקה מבוצעת עד לעומק של כ 15-20 ס"מ, אוינה כואבת ולכן אין צורך בטשטוש.
    אנוסקופיה היא בדיקה דומה של התעלה האנאלית - בדיקה קצרה יותר לאורך של כ-8 ס"מ.

בכבוד רב,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנוסקופיה ורקטוסקופיה

ל.
    06/07/2008

שלום למומחה, אני נבדקתי באנוסקופיה, והיא הכאיבה לי מאוד מאוד. על רקע זה, האם רקטוסקופיה באמת איננה כואבת, כאשר אנוסקופיה - שהיא פחות פולשנית - כן כואבת (במקרים מסוימים, כנ"ל)? ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנוסקופיה -רקטוסקופיה

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

ראה תשובה שנתתי לאור
    רקטוסקפיה מעט קשה יותר בהשוואה עם אנוסקופיה.
    כמובן רגישות וסבילות לבדיקה היא מוסג מאוד אידיודואלי ותלוי ביכולת סבל של כל אחד ואחד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אלחוש

אלירן
    09/07/2008

ד.נ. אני עברתי אנוסקופיה לאחרונה, והיא גרמה לי כאבי תופת - לא פחות. הפרוקטולוג שביצע אותה טען שסיבת הכאבים היא שהטחורים היו גדושים. לפיכך, האם לא נחוץ לאלחש אנוסקופיה במקרים מסוימים? מהם? וכנ"ל לגבי רקטוסקופיה? אנא הבהרתך. תודה. אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקטוסקופיה

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

שלום אור
    אנוסקופיה -זו בדיקה הבודקת כ 4-6 סמ' אחרונים של החלחולת.
    רקטוסקופיה-בדיקה ארוכה יותר המגיעה עד 15-20 סמ' של המעי הגס הסופי..
    יש אי-נוחות מסויימת אךהפעולות הללו הרבה יותר קות בהשוואה עם קולונו
    מטרות שונות לכל בדיקה ובדיקה
    בהצלחה
    ד"ר אליזהטומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו