גידול במעיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול במעיים
    סיבל
    28/06/2008

לפני יומיים גילו אצל אמי (בת 64 חולת פרקינסון) גידול בצד ימני עליון של מיי גס כפוף לכבד. אמרו כי גידול מאוד גדול עד כדי שחוסם לה את המעיים והפנו אותה לניתוח בשבוע הבא ולאחר מכן כנירא כימוטרפיה. למרות הנסיון שלי לברר את חומרת המצב אני עדיין עמומה. בC.T לא ראו גרורות , איברים נקיים אך יש התפרצות בחלל הבטן, יידעו יותר אחרי הניתוח. רציתי לשאול מספר שאלות כלליות כדי להבין את המצב קצת יותר טוב: מה הבדל בין התפרצות לגרורות? מהו התליך החלמה? כמה זמו? במקרה של הסרה מלאה ניתן לנהל חיים רגילים לאחר ניתוח? האם יש מקום לאופטימיות למרות התיאורים הלא מדויקים שלי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול במעיים

הוספת תגובה

• גידול במעי

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לסיבל שלום רב

יש מקום לאופטימיות.
    בשלב ראשון יש צורך בניתוח לכריתת המעי הגס הימני והגידול, ואחריו שלב ההחלמה מהניתוח.
    בהמשך יתקבלו תוצאות הן מהמראה המדוייק במהלך הניתוח והתשובה הפאטולוגית הסופית לגבי שלמות הכריתה ומעורבות בלוטות.
    רק אח"כ החלטה לגבי טיפול כימוטרפי - כן או ללא.

בכבוד רב,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו