ניתוח בבית חולים פרטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בבית חולים פרטי
    ירון
    18/06/2007

אחותי בת 35 ועומדת בפני ניתוח להסרת גידול במעי.
    יש לה פוליסת ביטוח פרטי וניתן לבחור את בית החולים ואת המנתח.
    מה היתרונות והחסרונות בניתוח הנעשה בבית חולים פרטי, לעומת בית חולים ממשלתי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בבית חולים פרטי

הוספת תגובה

• בית חולים פרטי

ד''ר שמואל אביטל
    20/06/2007

ירון שלום
    מאחר ואני מנתח גם בבתי חולים ציבוריים וגם פרטיים אני לא סבור שיש הבדל רב כאשר מדובר בחולים צעירים. כאשר מדובר בקשישים אני מעדיף לנתח בבית חולים ציבורי.אין הבדל מבחינת הציוד. היתרון הגדול בבית חולים פרטי הוא שניתן לבחור את המנתח.
    אשמח מאוד לעמוד לרשותכים במידה ותרצו.

דר אביטל
    כירורגיה לפרוסקופית וכירורגיה של המעי הגס והרקטום
    03-6947289

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ירון
    20/06/2007

האם בבתי חולים פרטיים חדרי הניתוח סטריליים יותר וציוד הסטריליזציה מודרני יותר? ובכלל הסיכון להידבק במחלות אחרות גם בזמן האישפוז?
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לירון

ד''ר שמואל אביטל
    21/06/2007

אין שום הבדל בין חדרי הניתוח מבחינת סטריליות וציוד. בתי החולים הציבוריים פחות צפופים והחולים כעיקרון "פחות חולים" . יתכן שיש לכך יתרון מבחינת זיהומים אם כי אני לא סבור שיש נתונים ברורים בנושא.
    אשמח לעמוד לרשותך
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכל לפרט יותר

ירון
    22/06/2007

מצטער, לא הבנתי את תשובתך. אודה לך אם תוכל להסביר. האם דווקא בתי החולים הציבוריים פחות צפופים? מה כוונתך ב"פחות חולים"? וגם: למי היתרון בכל מה שקשור לטיפול המקצועי שלאחר הניתוח? (איני מתכוון לתנאי הרווחה).
    שוב, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ד''ר שמואל אביטל
    23/06/2007

ירון שלום,
    ראשית התשובה שלי היא כללית מאוד מאחר ולא פרטת בפני את מהות הבעיה הרפואית, גיל החולה וכו. כפי שציינתי קודם אין שום מידע השוואתי כתוב לגבי בית חולים ציבורי בהשוואה לפרטי לגבי הנתונים שהעלית וזה כמובן תלוי בבית החולים עצמו. מבחינת ציודים וצוות אין שום הבדל מאחר ואותו ציוד ואותו צוות מנתח בד"כ בשתי המסגרות. אני באופן אישי מנתח את רוב החולים שפונים אלי באופן פרטי בבית חולים אסותא מאחר ויש בבית החולים מערך של טיפול נמרץ כללי וטיפול נמרץ לב במקרה הצורך.. חולים קשישים עם מחלות רקע רבות בד"כ אעדיף לנתח בבי"ח ציבורי (במקרה שלי איכילוב). לגבי זיהומים - שוב אין נתונים כתובים אבל אני מניח שיש יותר בעיה של זיהומים בבתי החולים הציבוריים בשל העובדה שיש שם חולים רבים יותר ו"חולים" יותר. הכוונה שחולים עם זיהומים מכל סוג יגיעו לבית החולים הציבורי ולא לפרטי..
    אם יש לך שאלה לגבי בעיה רפואית ספציפית אשמח לשמוע
    בברכנה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ממאיר

ירון
    24/06/2007

תודה על תשובתך המפורטת.

המידע שיש בידי כרגע הוא כדלקמן:
    אחותי בת 34.5. הגידול שהתגלה בקולונסקופיה בעומק 45 ס"מ (SOL of sigmoid) נקבע בביופסיה כממאיר. הסימפטום היחיד הוא דם בצואה מדי פעם, חוץ מזה היא מרגישה מצוין. איני יודע כרגע מאיזה סוג הגידול ובאיזה שלב הוא נמצא. היא עומדת לעשות בדיקות CT וקולונסקופיה וירטואלית בקרוב.
    אני מבין את תשובתך לגבי ביצוע הניתוחים בבי"ח פרטי. מה לגבי רמת הטיפול המקצועי לאחר הניתוח, לעומת בי"ח ממשלתי? האם ממשיך הקשר עם המנתח באופן רציף?

תודה על תשומת הלב. ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ממאיר

ד''ר שמואל אביטל
    24/06/2007

בבית החולים הפרטי המנתח אחראי בצורה ישירה על החולה. המעקב נעשה ע"י הכירורג המנתח ו/או הצוות המנתח. ללא קשר יש כמובן צוות רפואי בבית החולים כל הזמן. לדעתי עניין האחריות האישית עובד לטובת החולה.
    אגב, ניתוח כזה יכול להיעשות גם בצורה לפרוסקופית ומאחר וזה גם תחום התמחותי (כריתות לפרוסקופיות של מעי גס) אשמח לעמוד לרשותכם במידה ותרצו.
    נקודה נוספת חשובה , גיל 35 הוא גיל צעיר לפתח גידול במעי הגס והיתי ממליץ לכל בני המשפחה להיבדק גם כן.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת הביופסיה המדויקת

ירון
    24/06/2007

ד"ר אביטל שלום,

קבלתי עכשיו את תוצאת הביופסיה המדויקת:

FRAGMENTS OF WELL TO MODERATELY DIFFERENTIATED ADENOCARCINOMA

שוב תזכורת: בת 34.5, בקולונסקופיה sol of sigmoid בעומק 45 ס"מ (די גדול, לפני פיתול במעי ולא ניתן היה להמשיך את הבדיקה מעבר לעומק זה).

האם תוכל להסביר לי את משמעות תוצאת הביופסיה?
    (הוסבר לי במעורפל כי על בשלות התאים הסרטניים. מה זה אומר לגבי הסיכוי לגרורות?)

אנא הסבר בפירוט.

שוב תודה על תשומת הלב. ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה

ד''ר שמואל אביטל
    25/06/2007

ירון שלום,
    התוצאה אומרת שמדובר בתאים ממאירים עם דרגת אגרסיביות פחותה בהשוואה לתאים ממאירים אחרים. זה לא בהכרח קשור להיקף המחלה ועליה כמובן להשלים את הברור ההדמיתי (CT) ולאחר מיכן ניתוח.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודות

ירון
    25/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו