מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם סמויאביעד17/07/2008
לאחרונה בבדיקת דם סמוי (יזומה על ידי תקופתית) נמצא חיובי באחד הטסטים. לפני שנה בבדיקת סקר נמצא לראשונה דם סמוי (בשלושת הטסטים) ועברתי ברור מקיף שכלל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שהיו תקינים. כמו כן עברתי לאורך התקופה שתי בדיקות נוספות של דם סמוי ביוזמתי שהיו תקינות. רופא הגאסטרו והרופא הכללי אמרו לי בזמנו שאחרי קולונוסקופיה תקינה אין צורך לחזור על דם סמוי במשך מספר שנים כך שבדיקות אלו ביוזמתי בלבד. אני עצמי מרגיש בסדר ואין לי בעיה מיוחדת. האם אפשר במקרה זה להתעלם מהתוצאה האחרונה או לפחות לחזור עליה בעוד כחודש? בתודה אביעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר אליעד קרין19/07/2008לאביעד שלום רב
איני יכול לענות על שאלתך בצורה נחרצת ומדוייקת כי חסרים לי פרטים רבים.
אבל - בדיקת הסקר של דם סמויי היא בדיקה הסובלת משיעור גבוה של תוצאות חיוביות כוזבות ותוצאות שליליות כוזבות ויש המעדיפים אף שלא להשתמש בהן כבדיקות סקר כלל.
במידה וקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שעברתה היו תקינות, ואינך סובל מאנמיה או מדימומים חוזרים ממערכת העיכול אין מקום לבצע בדיקת דם סמויי, וכמובן לא לחזור על הבדיקה.
בענין זה אני דעה אחת עם רופא הגסטרו ורופא המשפחה.
המלצה נוספת - המנע מביצוע בדיקות יזומות מיותרות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דימום
אליהו20/07/2008ד.נ. האם זה נכון שדימום כלשהוא הנלווה לטחורים, מחייב לברר את מקורו באמצעות קולונוסקופיה? והאם זה נכון, לעומת זאת, שדימום הנלווה לפיסורה (שהוא אופייני לכל פיסורה, ונחשב כבעיה מקומית כאשר לא נלוות אליה תופעות חריגות אחרות) לא מצריך בירור פולשני כנ"ל? תודה. אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דימום
ד''ר אליעד קרין20/07/2008לאליהו שלום רב
בירור דמם ממערכת העיכול דורש לקיחת אנמנזה שהיא סיפור המיקרה וזה מכוון אותנו אל גורמים אפשריים רלוונטים.
דמם בצורת הכתמה ע"ג נייר הטואלט וכאבים באזור פי הטבעת ומימיצא בבדיקה של פיסורנ מתאימים לפיסורה ולכן אינם דורשים בירור ע"י קולונוסקופיה.
כאשר יש מימצא של דמם המתאים לדמם מטחורים ע"פ סיפור קליני ומימצא של טחורים בבדיקה ואלה מדממים באופן ברור בזמן הבדיקה - הדבר אבחנתי.
הבעיה שמימצא של טחורים מדרגות שונות בבדיקת אנוסקופיה קיים תמיד ולא ניתן ליחס אליהם את הדמם אלא אם בוצע בירור של מערכת העיכול התחתונה ולא נימצא גורם אחר המסביר את בעיית הדמם.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?