מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס קולוגנוס ולימפוציטימרים29/07/2008
שלום, אני בת 62 סובלת משלשול במשך 3 חודשים, ונתונה בדיאטה עוצרת להקלה. בבדיקה שנערכה לי אובחנה קולנוסקופיה תקינה ורירית תקינה. בביופסיות שנלקחו אובחנה קוליטיס מיקרוסקופית - COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון למשך 6 חודשיים, מינון היורד בהדרגתיות כל חודשיים: 9מ"ג, 6מ"ג ו3מ"ג. שאלותי: 1. האם הטיפול בבודזון עשוי לרפא אותי והמחלה תעלם? 2. האם הקוליטיס המיקרוסקופית עלולה להתפתח לסוגי קוליטיס קשים יותר?3. מהן הסכנות בנטילת סטרואידים, במינון ובמשך הזמן שהוצעו לי? 4. האם ידועה לכם דרך טיפול אלטרנטיבית שתסייע להחלמתי? 5.האם עיכוב של חודשיים עד שלושה בנטילת הסטרואידים, יכול לגרום להחמרה במצבי? תודה לכם! בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי :-(( אנא השיבו לי. תודה!
מרים01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס לימפוציטי
פרופ' עמי ספרבר01/08/2008שלום רב לך, מרים
סוגי הקוליטיס שהזכרת הם סוגים של קוליטיס מיקרוסקופי, כלומר דלקת שנראית רק בבדיקת ביופסיות ולא בהסתכלות ברירית בזמן ביצוע קולונוסקופיה. קוליטיס זה גורם בעיקר לשלשול כפי שקורה אצלך. עד לאחרונה לא היתה עדות טובה ליעילות של טיפול זה או אחר. לאחרונה פורסמה סקירה על ידי מכון מחקר אנגלי הנחשב כפוסק בהערכת היעיולות של טיפולים במחלות שונות. בפרסום הז נכתב שהטיפול היחיד שיש לגביו עדות מבוססת ליעילותו הוא טיפול בבודסון כפי שהוצע לך.
בודסון הוא סוג של סטרואיד שנשאר ברוב במעי ומעט נספג לגוף. על כן יש הרבה פחות תופעות לוואי מאשר בטיפול בסטרואידים אחרים, כגון פרדניזון.
אינני מכיר את הטיפול המוצע של חצי שנה, כך שקשה לי להתייחס לנקודה זו. בסקירה האנגלית מדובר בטיפול של כחודשיים במינון של 9 מ"ג ליום עם או בלי הפחתה הדרגתית של המינוון בסוף תקופת הטיפול.
לסיכום, אני חושב שיש הגיון בטיפול שהוצע לך. יתכן שאפשר לשקול עם הרופא שלך את משך זמן הטיפול הנדרש.
אם כי קרוב לוודאי שאין סיכון בדחית תחילת הטיפול, אינני רואה בזה הרבה הגיון אם החלטת לקבל אותו.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מרים02/08/2008חן חן לך פרופ' ספרבר על תשובתך הברורה והמרחיבה. בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית השימוש בהורמונים?
מרים03/08/2008פרופ' ספרבר שלום רב, אם אינני טועה, מצאתי את סיכום המחקר שציינת בתשובתך אלי, וקראתי שיעילות ה Budesonide - היתה 81% ואילו יעילות ה- serrata extract Boswellia היתה 44%. הייתי מאד רוצה שלא להשתמש בסטרואידים, שסיכויי הריפוי שלהם גבוהים יותר, בגלל תופעות הלוואי הרעות שלהם. התחלתי להשתמש ב תמצית פרי הבוסווליאה לפני 9 ימים ובסלדרין לפני 5 ימים, יחד עם דיאטה עוצרת מותאמת. ביומיים האחרונים, חל שינוי משמעותי בתדירות השלשולים שלי ( פעמיים ולמחרת פעם אחת ), ושינוי מסוים במרקם היציאות ( יותר עיסתיות ). אולי הניסיון שלי יצליח והתגובה שלי תהיה חיובית, ואז לא אצטרך להשתמש בסטרואידים ?! שאלותיי: 1. האם הריפוי שמדובר בו במחקר הוא ריפוי של ממש או הפוגה? 2. האם באופן עקרוני דחיית הטיפול בבודסון אפשרית, ולא תחמיר את המחלה? תודה לך מקרב לב. בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיתי בכותרת-דחיית הסטרואידים,כמובן
מרים03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?