קוליטיס קולוגנוס ולימפוציטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוליטיס קולוגנוס ולימפוציטי
    מרים
    29/07/2008

שלום, אני בת 62 סובלת משלשול במשך 3 חודשים, ונתונה בדיאטה עוצרת להקלה. בבדיקה שנערכה לי אובחנה קולנוסקופיה תקינה ורירית תקינה. בביופסיות שנלקחו אובחנה קוליטיס מיקרוסקופית - COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון למשך 6 חודשיים, מינון היורד בהדרגתיות כל חודשיים: 9מ"ג, 6מ"ג ו3מ"ג. שאלותי: 1. האם הטיפול בבודזון עשוי לרפא אותי והמחלה תעלם? 2. האם הקוליטיס המיקרוסקופית עלולה להתפתח לסוגי קוליטיס קשים יותר?3. מהן הסכנות בנטילת סטרואידים, במינון ובמשך הזמן שהוצעו לי? 4. האם ידועה לכם דרך טיפול אלטרנטיבית שתסייע להחלמתי? 5.האם עיכוב של חודשיים עד שלושה בנטילת הסטרואידים, יכול לגרום להחמרה במצבי? תודה לכם! בברכה, מרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילגו עלי :-(( אנא השיבו לי. תודה!

מרים
    01/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס לימפוציטי

פרופ' עמי ספרבר
    01/08/2008

שלום רב לך, מרים
    סוגי הקוליטיס שהזכרת הם סוגים של קוליטיס מיקרוסקופי, כלומר דלקת שנראית רק בבדיקת ביופסיות ולא בהסתכלות ברירית בזמן ביצוע קולונוסקופיה. קוליטיס זה גורם בעיקר לשלשול כפי שקורה אצלך. עד לאחרונה לא היתה עדות טובה ליעילות של טיפול זה או אחר. לאחרונה פורסמה סקירה על ידי מכון מחקר אנגלי הנחשב כפוסק בהערכת היעיולות של טיפולים במחלות שונות. בפרסום הז נכתב שהטיפול היחיד שיש לגביו עדות מבוססת ליעילותו הוא טיפול בבודסון כפי שהוצע לך.
    בודסון הוא סוג של סטרואיד שנשאר ברוב במעי ומעט נספג לגוף. על כן יש הרבה פחות תופעות לוואי מאשר בטיפול בסטרואידים אחרים, כגון פרדניזון.
    אינני מכיר את הטיפול המוצע של חצי שנה, כך שקשה לי להתייחס לנקודה זו. בסקירה האנגלית מדובר בטיפול של כחודשיים במינון של 9 מ"ג ליום עם או בלי הפחתה הדרגתית של המינוון בסוף תקופת הטיפול.
    לסיכום, אני חושב שיש הגיון בטיפול שהוצע לך. יתכן שאפשר לשקול עם הרופא שלך את משך זמן הטיפול הנדרש.
    אם כי קרוב לוודאי שאין סיכון בדחית תחילת הטיפול, אינני רואה בזה הרבה הגיון אם החלטת לקבל אותו.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מרים
    02/08/2008

חן חן לך פרופ' ספרבר על תשובתך הברורה והמרחיבה. בברכה, מרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית השימוש בהורמונים?

מרים
    03/08/2008

פרופ' ספרבר שלום רב, אם אינני טועה, מצאתי את סיכום המחקר שציינת בתשובתך אלי, וקראתי שיעילות ה Budesonide - היתה 81% ואילו יעילות ה- serrata extract Boswellia היתה 44%. הייתי מאד רוצה שלא להשתמש בסטרואידים, שסיכויי הריפוי שלהם גבוהים יותר, בגלל תופעות הלוואי הרעות שלהם. התחלתי להשתמש ב תמצית פרי הבוסווליאה לפני 9 ימים ובסלדרין לפני 5 ימים, יחד עם דיאטה עוצרת מותאמת. ביומיים האחרונים, חל שינוי משמעותי בתדירות השלשולים שלי ( פעמיים ולמחרת פעם אחת ), ושינוי מסוים במרקם היציאות ( יותר עיסתיות ). אולי הניסיון שלי יצליח והתגובה שלי תהיה חיובית, ואז לא אצטרך להשתמש בסטרואידים ?! שאלותיי: 1. האם הריפוי שמדובר בו במחקר הוא ריפוי של ממש או הפוגה? 2. האם באופן עקרוני דחיית הטיפול בבודסון אפשרית, ולא תחמיר את המחלה? תודה לך מקרב לב. בברכה, מרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעיתי בכותרת-דחיית הסטרואידים,כמובן

מרים
    03/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו