שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ורד
    29/07/2008

אני בת 30 מאובחנת עם אנדומטריוזיס עם הידבקויות קשות מאוד. עם מעורבות של מעי גס, בלפרוסקופיה מלפני שנה המעי הגס היה דבוק בחוזקה לרחם ולשחלות. בתקופה האחרונה אני סובלת משלשולים כמעט יום יום, פעם מקסימום פעמיים ביום. כמובן שלכל מתלווים כאבי בטן עזים עד לפעמים הרגשה של התעלפות. האם זה יכול להחשיד על הידבקויות במעיים/ במעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הידבקויות

פרופ' עמי ספרבר
    30/07/2008

שלום ורד,
    אנסה להתייחס לשני דברים:
    1) הידבקויות אינן מערבות את חלל המעי אלא נדבקות לדופן החיצונית. על ידי כך הן יכולות לגרום להיצרות של חלל המעי או אפילו לחסימה בעקבות תסביב של המעי על ציר שההידבויות יוצרות. זה כמובן יכול לגרום לכאב בטן וכמו כן, במקרים פחות שכיחים, לשלשול אם בחלק המוצר של המעי יש שגשוג של חידקים.
    2) אנדומטריוזיס לכשעצמו יכול לגרום לכאב בטן ולהיות קשור לשלשול.
    היות ויש מצבים מרובים אחרים שעלולים לגרום הן לכאב בטן והן לשלשול הייתי מציע להיפגש עם גסטרואנטרולוג, באם טרם עשית זאת, על מנת להחליט אם יש צורך בבדיקות אבחנתיות נוספות או לא.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו