איך להצליח בבדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להצליח בבדיקה
    מרינה
    03/08/2008

שלום רב, אני עוברת קולונוסקופיה מחרתיים פעם ראשונה, ומאד מאד חשוב לי שהבדיקה תצליח היות ואני במצב בריאותי לא טוב (חשש לקוליטיס) וכבר שבועיים לא אוכלת...אני רוצה לדעת מה יש לי. הבנתי שלפעמים אם עושים את הדיאטה לא נכון המעי לא מתנקה כראוי.. איך אפשר להמנע מכך ולשמור על דיאטה תקינה לפני הבדיקה?. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להצליח בבדיקה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    04/08/2008

שלום רב,
    הדרך הטובה ביותר להתכונן לבדיקה היא להקפיד על ההוראות הניתנות על ידי המכון בו מתבצעת הבדיקה. המכונים מספקים הוראות מפורטות הן לגבי הדיאטה והן לגבי לקיחת חומרים משלשלים ויש להקפיד על מילוי ההוראות. אם כי גם אז אין ערבון שההכנה תהיה אופטימלית, הקפדה על ההוראות תעניק את הסיכוי הטוב ביותר,
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ראויה

אלי
    05/08/2008

פרופ. ספרבר הנכבד, אני עברתי בזמנו קולונוסקופיה, אך לא הצלחתי בשום פנים ואופן, עם כל רצוני הטוב ומירב מאמצי, לשתות את כל כמות הסופודקס שנדרשה. לפיכך, ההכנה הוגדרה ע"י הבודק כ"בינונית" בלבד (התוצאה אומנם הייתה שלילית). אינני רואה שום סיבה או אפשרות לעשות בעתיד הכנה טובה יותר, אף כי הבינותי שהיום משתמשים במרוקן אחר, לאחר שהובהר לי שאינו טעים יותר מהסופודקס. אז מה ניתן לעשות, באופן מעשי, בנסיבות אלה? אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנה ראויה

פרופ' עמי ספרבר
    05/08/2008

לדאבוני, אין הנחות בנושא. אני אומר זאת בתור אחד שעבר את ההכנה והבדיקה בעצמו פעמים אחדות (גם עם סופודקס וגם עם מרוקן). אני מציע להיוועץ עם האחות האחראית במכון בו תתבצע הבדיקה (או בכל מכון אחר) כי הן מבינות הכי טוב בנושא ההכנה ולפעמים יש להן איזה טיפ ששווה זהב. אני מצטער שאין לי תשובה טובה יותר.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו