סרטן המעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן המעי הגס
    שולה
    08/08/2008

אני חוששת שמא לקיתי בסרטן המעי הגס. אני בת 50 ולאחרונה חווה שינוי בהרגלי היציאות. כמו כן אני חשה עייפות. אלה תסמינים של המחלה ורציתי לדעת למה מתכוונים כשאומרים מאוחר מדי. באיזה קצב מתקדמת המחלה ובאיזה שלב עדיין ניתן לעצור אותה. קיבלתי תור לקולונוסקופיה בעוד כשבוע. אך אני נמצאת במצב חרדתי בינתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• שאלה באותו עניין

שולה
    08/08/2008

האם יודעים תוך כדי בדיקה אם פוליפ שנמצא הוא שפיר או ממאיר? האם ניתנת לחולה תשובה במקום. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    09/08/2008

שלום שולה,
    לגבי שתי הפניות שלך. סרטן במעי הגס הוא אחד מסוגי הסרטן עם סיכויי ריפוי טובים, כפי שציינת אם הוא נתפס בשלב מוקדם. הכוונה היא שהגידול לא חדר את כל שכבות המעי וגם לא התפזר לאברים נוספים. מטרת הגילוי המוקדם היא בדיוק למנוע מצבים אלה.
    התלונות שלך הן מאוד לא ספציפיות ויכולות להופיע במצבים רפואיים רבים, לא רק סרטן. יש בהחלט מקום לעבור קולונוסקופיה, ולו רק כי הגעת כבר לגיל המומלץ לתחילת הבדיקות לגילוי מוקדם (50).
    בבדיקה עצמה ניתן לראות אם יש פוליפ או גידול ולגבי זה תקבלי תשובה בתום הבדיקה. לגבי טיב הממצא (ממאיר או לא) יש צורך בבדיקת פתולוג וזה יכול לקחת עוד תקופת זמן עד לקבלת תשובה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו