מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המעי הגסטל08/08/2008
שלום ד"ר אני גבר בן 54 מעשן כ35 שנה רזה ללא רמת כולסטרול גבוהה . כאשר הלכתי להתפנות ראיתי באסלה דם טרי על הצואה וגם על הנייר בכמות מעורכת של 5 כפות של דם, הצואה הייתה רכה. כעבור חצי יום שוב הלכתי להתפנות והפעם הצואה יצאה נקייה אך כאשר לחצתי בסיומה יצאו עוד שתי חתיכות קטנות של צואה מצופות בדם טרי. האם לפי תאור מצבי יש חשש רציני לגידול במעי בגס? או שזה תאור המתאים יותר לטחורים פנימיים?(לפני שלושה שבועות היה לי כאב חד כאשר היא לוחץ עם האצבעות על הצד השמאלי של הבטן התחתונה במשך כשלושה ימים והפסיק ) אני קבעתי תור לבדיקה אך עד אז אני אודה על תשובה שתוכל לעזור לי להבין יותר על מצבי. נ.ב-קראתי שגידול בצד השמאלי של המעי הגס מראה על הופעת דם טרי בצואה עצמה או שמצפה אותה וגידול בצד הימני גורם לאנמיה. עכשיו לשאלתי- איזה גידול בדרך כלל נחשב למסוכן יותר כאשר הוא נמצא בצד השמאלי של המעי או בצד הימני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעי הגס
פרופ' עמי ספרבר09/08/2008אילן, שלום
התיאור שלך יכול להתאים למצבים אחדים לרבות טחורים. אין כל דרך להעריך מהו הגורם לדם ללא בדיקה קולונוסקופית, שאני מבין שכבר קבעתי תור.
לגבי השאלה השניה - אין הבדל בין סרטן בצד ימין או שמאל של המעי לגבי ה"מסוכנות". מה שקובע את חומרת הגידול (סיכויי ריפוי) הוא עיתוי הגילוי, כלומר מידת החדירה של הגידול בדפנות המעי והאם יש פיזור לאברים נוספים בבטן ומחוצה לה. כל מידות החדירה יכולות להתקיים בגידולים בצד ימין ובצד שמאל.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?