גידול ממאיר במעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול ממאיר במעי הגס
    שרית
    14/08/2008

שלום שמי שרית ושאלתי היא לגבי אבי בן ה 68 מצאו גידול ממאיר במעי הגס לאחר תקופה של 10 שנים שהוא נימצא במעקב לבדיקת דם סמיו ,ורק לפני חודש גילו גידול ממאיר במעי הגס. בבדיקת סיטי שהוא ביצע גילו כי יש חשד להתפשטות גרורות ולכן הוא צריך לבצע פת סיטי שאלתי היא אם הוא נמצא במעקב של בדיקת דם סמיו האם יתכן שכל כך מהר הדבר התפשט והגיע לגידול ממאיר וחשד להתפשטות , האם גילנו את זה מוקדם למרות שזה הגיע למצב כזה. ובמידה של התפשטות מה הם דרכי הטיפול והאם אפשר להחלים מזה .תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול ממאיר במעי הגס

הוספת תגובה

• מעקב אצל האחיםבעקבות הגידול של אבא

שרית
    14/08/2008

האם אנחנו האחים צריכים לעבור בדיקות לגילוי מוקדם לגידול במעי הגס בעקבות כך שאבא חלה בגידול הממאיר במעי הגס .אחותי בת 35 אחי 34 אני בת 29 אך לי יש עבר של גידול ממאיר בבלוטת התריס עברתי כריתה מלאה לפני 3 שנים האם אני במיוחד צריכה לבדוק את עצמי בעקבות הגידול שהיה לי ובאיזה גיל אני צריכה להיבדק . ואחי בן 24 שמקטנות סובל מכאבי בטן ולפעמים עצירוית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אצל האחים

ד''ר אליעד קרין
    20/08/2008

לשרית שלום רב

המעקב המומלץ הוא ביצוע קולונוסקופיה מלאה.
    יש להתחיל את המעקב 10 שנים לפני הגיל בו אובחנה המחלה אצל קרוב המשפחה או החל מגיל 50 - כלומר לכל המאוחר להתחיל את המעקב בגיל 50 ובמיקרים מסויימים מוקדם יותר.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ממאיר במעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    19/08/2008

לשרית שלו רב

לצערי הדבר בהחלט יתכן מאחר ורמת הדיוק של בדיקת דם סמויי היא חלשה.
    ההמלצה לכלל האוכלוסיה היא לבצע קולונוסקופיה מגיל 50.
    גם חלילה במקרה של התפטות יש מקום לטיפול אך ראשית יש לאפיין הייטב את המימצאים כפי שמתוכנן ע"י PET.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו