מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס כיביתיעל כהן25/06/2007
שלום, שמי יעל כהן, אני בת 17.
היום עברתי בדיקת קולונוסופיה (רושמים כך נכון?) בכל מקרה הסיכום לפי הרופא ד"ר שלומי כהן-
מעי גס: אודם והתכייבויות מהרקטום ועד לגובה 80 סמ. משם אזור בריא לגמרי
מעי דק: המעי הדק הסופי -הודגם ונצפה תקים.
מסקנות: הדלקת ההמשכית מתאימה לקוליטיס כיבית.
לקחו לי ביופסיה כמו שאתה בטח יודע ואמרו לי שיגיעו תוצאות עוד שבועיים.
יצא לי לעבור ולהתסכל מה זה הדלקת הזאת.. והבנתי שהיא לכל החיים והבנתי שסרטן מאוד שכיח במצב הזה..
והבנתי שגם 80 סמ זה המון!..
והשאלה שלי.. מה גורמת המחלה הזאת בדיוק.. אחרי שאי לוקחת את הכדורים.. מה זה ההפרצויות האילו שרשום.. מה הן כוללות.. מה יכול לקרות לי במהלך הזמן..
מה זה הניתוח הזה שעושים.. באיזה שלב עושים אותו?.. ורשום שאפשר להמשיך לחיות חיים רגילים בהתחלה אבל אח"כ רשום דברים אחרים.. שאני לא רואה איך אני חייה חיים רגילים איתם..
ואם חיים חיים רגילים אחרי ניתוח.. למה לא עושים לכולם?..
כן אני יודעת שיש לי הרבה שאלות.. ואני ממש לא יודעת כלום.. אבל זה בא לי בהפתעה..
ויותר מכל עכשיו.. אני מפחדת מחוסר ידיעה..
תודה רבה לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס כיבית
ד''ר שמואל אביטל27/06/2007יעל שלום,
כפי שציינת זו אכן מחלה לכל החיים שמחייבת טיפול ומעקב. יחד עם זאת המחלה יכולה להתנהג בצורות שונות אצל אנשים שונים. הטיפול הראשוני במחלה הוא טיפול תרופתי של תרופות מסוימות המונעות התלקחות של המחלה ובמצבים של התלקחות בד"כ נותנים טיפול בסטרואידים לדיכוי ההתלקחות. מה שהכי חשוב בשלב הזה זה להיות במעקב קבוע אצל רופא גסטרואנטרולוג שיתאים לך את הטיפול התרופתי ויבצע קולונוסקופיה כל שנה. במידה והמחלה בשליטה ניתן להמשיך חיים תקינים . זה נכון שמחלה כזו לאורך זמן יכולה לגרום להתפתחות של גידולי מעי גס ומכאן החשיבות של המעקב הרציף. מתי מנתחים ? - כאשר המחלה פעילה ואיננה נשלטת ע"י טיפול תרופתי או כאשר יש שינויים טרום ממאירים ברירית המעי הגס שניתן לאבחן בביופסיה בקולונוסקופיה.
אשמח לעמוד לרשותך
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
יעל כהן27/06/2007תודה רבה על התשובה.. באמת..
ומכל מה שרשמת מה שהכי הפריע לי זה שאני יצטרך לעברו את הבדיקת הקולונוספיה כל שנה!
זה מחייב?
והאם ישנה אפשרות להחליף את הסופדקס המחריד הזה? אני פשוט לא מזוסלת לשתות אותו. גם בבדיקה הזאת ממש ניסיתי לקחת אותו ובהתחלה זה לא כזה נורא, אבל אחרי שמנסים לשתות הכל זה פשוט נורא, אני הקאתי את שני הבקבוקים שהייתי צריכה לקחת.
ולמה לא מייצרים משהו חלופי, כדור או תמיסה אחרת שכן ניתנת לשתייה?
ובינתיים נתנו לי כדור רפאסאל אני צריכה לקחת אותו פעמיים ביום, האם זאת הייתה הכוונה שלך בטיפול תרופתי? כי ביומיים היחידים שלקחתי את הכדור הוא לא ממש עזר לי.. מצד שני גם לא אכלתי כמה ימים ואולי זה הגורם לבעיה?..
ובקשר לסרטן.. רציתי לשאול מה הסיכויים שלי לחלות בו?.. מה אפשר לעשות כדי למנוע?..
וכאשר ומוציאים לי את המעי הגס.. מה אז?.. איך באמת אפשר לחיות חיים רגילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
יעל כהן27/06/2007מה זה ההתפרצויות האלה שרושומות בכל מקום?..
מה הן כוללות? שאלתי את זה מקודם וגם כן לא ענית לי..
האם אני ירגיש אותן? איך הן מזוהות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ד''ר שמואל אביטל28/06/2007ההתפרצויות זה כאשר המחלה הופכת לפעילה. הביטוי הקלאסי זה שלשולים מרובים, לעיתים דמיים וכאבי בטן. יכולות להיות גם תופעות מחוץ למעי כגון כאבי פרקים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?