דלקת במעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת במעי
    אילני
    21/08/2008

שלום לך דוקטור, אצל בתי בת ה-15 אובחן לפני כחודש קרוהן או קולידיס (עוד אין אבחנה סופית), מטופלת כעת בסטרואידים 25 מ"ג (התחילה ב- 60 מ"ג) ופנטסה גרנולה 2 ג'. כמו כן עקב האנמיה מקבלת ברזל, חומצה פולית, B12, הייתי רוצה לדעת אם להוסיף לה סידן? איך? ואיזה? היות והתפריט שלה הוא די דל בסידן ונאמר לי שבעקבות הסטרואידים די רצוי לתת תוסף זה. למעשה מצב המעיים די השתפר אך כעת יש לה מידי פעם כאבי פרקים ברגל ומתקשה בהליכה. מה זה בעצם אומר? הגסטרו שלה בחו"ל כעת ואין לי את מי לשאול. אודה מאוד לתשובתך הדחופה לשאלותי היות ואני חסרת אונים לנוכח המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת במעי

הוספת תגובה

• קרוהן וסידן

פרופ' עמי ספרבר
    22/08/2008

שלום רב,
    טוב שמצב המעיים השתפר.
    ישנם מצבים בהם יש מעורבות פרקים (דלקת פרקים) במחלות מעי דלקתיות. מצב זה אינו קשור בהכרח בנושא הסידן. לעתים יש מקום לייעוץ עם רופא פרקים (ראומוטולוג) בנידון.
    במידה ובתך טרם עברה בדיקה של צפיפות עצם רצוי לעשות בדיקה זו גם כבסיס להשוואה בעתיד וגם משום שהמחלה עצמה והטיפול בסטרואידים עלולים להשפיע על העצמות והסידן. לאחר הבדיקה הייתי מתייעץ אם גסטרואנטרולוג ילדים ועם תזונאית לגבי המשך טיפול תרופתי ותזונה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במעי אילני

ד''ר אליזה טיומני
    26/08/2008

שלום רב
    ידועה מעורבות פרקים במחלת הקרון -מה שעוזר במקרי הללו זה טיפול בתכשיר שנקרא סלזופירין 4 -6 כדורים ביום -אפשר לקבל אצל רופא משפחה.
    כמובן אפשר להוסיף כדור סידן -אותו אפשר לקבל מרופא משפחה.
    כמובן שצריך לידע רופא גסטרו שלך
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו