מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם סמוי חיובי שנה לאחר קולונוסקופיהאדי28/08/2008
לאחרונה בשתי בדיקות (שנעשו ביוזמתי בלבד) לדם סמוי בהפרש של חודש וחצי נתגלו בכל פעם באחד הטסטים דם סמוי חיובי. לפני שנה וחודשיים עברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה ואולטרסאונד בטן זאת בעקבות דם סמוי בשלושת הטסטים בבדיקת סקר. הבדיקות כולן נמצאו תקינות והרופא אמר לי שאין צורך לעשות דבר ב- 5 השנים הקרובות (גם לא בדיקת דם סמוי). בשתי בדיקות נוספות ביוזמתי במהלך השנה האחרונה התשובות היו שליליות. בהתייעצות עם רופא כללי גם אמר לי לא לעשות דבר. לאחרונה אני מרגיש מדי פעם התכווצויות וכאבי בטן בצד שמאל למעלה - מעין תנועתיות יתר (אולי מקרסטור לכולסטרול שהתחלתי לקחת?). מה רצוי לעשות בשלב זה בעניין הדם סמוי? לא נראה לי טחורים וגם אין משהו מיוחד הנראה לעין. אציין כי בדיקת הקולונוסקופיה מלפני שנה היתה קשה לי באופן מיוחד (כאבי תופת) ולפי דברי הרופא זה בגלל מעי גס מפותל. האם ישנה חלופה לבדיקה זו בכלל וממצבי בפרט? בתודה, אדי בן 65
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי חיובי
פרופ' עמי ספרבר29/08/2008שלום אדי,
את הנסיבות שאתה מתאר אנו פוגשים פעמים רבות. אין סיבה לעשות בדיקת דם סמוי בצואה כבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס לאחר קולונוסקופיה לפחות שנים אחדות (5 בדרך כלל). הסיבה היא שסרטן במעי הגס מתפתח מפוליפ ותהליך גידולו נמשך כ-10 שנים עד להופעת סרטן. אם היתה קולונוסקופיה תקינה לפני שנה אין גורם סרטני במעי הגס שיכול לגרום כעת לדימום ויש כל הסיבות להניח שהתוצאה ה"חיובית" היא תוצאה כוזבת, כלומר בעיה בדיוק הבדיקה ולא במעי שלך. מדובר בבדיקה מאוד לא מדויקת.
הבעיה היא שהבדיקה נעשתה וכעת קשה לנו להתעלם מהתוצאה למרות שההגיון אומר שאין לזה שום משמעות.
ישנה אלטרנטיבה לקולונוסקופיה שהיתה לך כה קשה והיא קולונוסקופיה וירטואלית, שאמנם כרוכה גם באי-נוחות אך אולי מתאימה יותר במקרה שלך.
אם בדיקה זו תהיה תקינה ואין אנמיה יש להימנע מבדיקת צואה לדם סמוי בשנים הקרובות כדי לא להסתבך שוב בצורה דומה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?