דם סמוי חיובי שנה לאחר קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם סמוי חיובי שנה לאחר קולונוסקופיה
    אדי
    28/08/2008

לאחרונה בשתי בדיקות (שנעשו ביוזמתי בלבד) לדם סמוי בהפרש של חודש וחצי נתגלו בכל פעם באחד הטסטים דם סמוי חיובי. לפני שנה וחודשיים עברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה ואולטרסאונד בטן זאת בעקבות דם סמוי בשלושת הטסטים בבדיקת סקר. הבדיקות כולן נמצאו תקינות והרופא אמר לי שאין צורך לעשות דבר ב- 5 השנים הקרובות (גם לא בדיקת דם סמוי). בשתי בדיקות נוספות ביוזמתי במהלך השנה האחרונה התשובות היו שליליות. בהתייעצות עם רופא כללי גם אמר לי לא לעשות דבר. לאחרונה אני מרגיש מדי פעם התכווצויות וכאבי בטן בצד שמאל למעלה - מעין תנועתיות יתר (אולי מקרסטור לכולסטרול שהתחלתי לקחת?). מה רצוי לעשות בשלב זה בעניין הדם סמוי? לא נראה לי טחורים וגם אין משהו מיוחד הנראה לעין. אציין כי בדיקת הקולונוסקופיה מלפני שנה היתה קשה לי באופן מיוחד (כאבי תופת) ולפי דברי הרופא זה בגלל מעי גס מפותל. האם ישנה חלופה לבדיקה זו בכלל וממצבי בפרט? בתודה, אדי בן 65

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דם סמוי חיובי

פרופ' עמי ספרבר
    29/08/2008

שלום אדי,
    את הנסיבות שאתה מתאר אנו פוגשים פעמים רבות. אין סיבה לעשות בדיקת דם סמוי בצואה כבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס לאחר קולונוסקופיה לפחות שנים אחדות (5 בדרך כלל). הסיבה היא שסרטן במעי הגס מתפתח מפוליפ ותהליך גידולו נמשך כ-10 שנים עד להופעת סרטן. אם היתה קולונוסקופיה תקינה לפני שנה אין גורם סרטני במעי הגס שיכול לגרום כעת לדימום ויש כל הסיבות להניח שהתוצאה ה"חיובית" היא תוצאה כוזבת, כלומר בעיה בדיוק הבדיקה ולא במעי שלך. מדובר בבדיקה מאוד לא מדויקת.
    הבעיה היא שהבדיקה נעשתה וכעת קשה לנו להתעלם מהתוצאה למרות שההגיון אומר שאין לזה שום משמעות.
    ישנה אלטרנטיבה לקולונוסקופיה שהיתה לך כה קשה והיא קולונוסקופיה וירטואלית, שאמנם כרוכה גם באי-נוחות אך אולי מתאימה יותר במקרה שלך.
    אם בדיקה זו תהיה תקינה ואין אנמיה יש להימנע מבדיקת צואה לדם סמוי בשנים הקרובות כדי לא להסתבך שוב בצורה דומה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו