מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם במקום צואהיוסי15/09/2008
שלום אני בחור בן 28 בד"כ בריא. לפני שלושה ימים התחלתי לחוש ברע והיו לי בחילות, הקאות, חום ושלשולים. הלכתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי למיון בטענה שכנראה אני קצת מיובש וזקוק לנוזלים, עשו לי בדיקות דם ושתן והם יצאו תקינות. קיבלתי עירוי והרגשתי קצת יותר טוב ושוחררתי הביתה. מאז, החום ירד אבל אני לא מפסיק לשלשל כל מה שנכנס לפה! בין אם זה שתיה או אוכל, הכל יוצא החוצה כשלשלול דליל כמו שתן ומהול בדם. בחלק מהפעמים אני שם לב שזה רק דם אדום ורטוב. חזרתי למיון אחרי 24 שעות ללא חום אבל ממשיך לשלשל בתדירות גבוהה מאוד (לפחות 20 פעם ביום) ושלחו אותי כעבור זמן קצר הביתה, הרופא שם טען שזה יכול להיות חיידק אבל אין טעם לעשות בדיקות כי עד שהתוצאה תגיע זה יקח שלושה ימים ועד אז הסיכוי הוא 99 אחוז שהכל יעבור. בנתיים המצב ממשיך לפעמים גם אני מקיא ואני ממש לחוץ. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם במקום צואה
פרופ' עמי ספרבר15/09/2008שלום יוסי,
מבלי שבדקתי אותך אישית ורק על סמך הנתונים שהצגת גישת הרופאים שבדקו אותך מוצדקת. אתה נמצא במה שאנחנו מכנים השלב החריף (אקוטי) של מחלה, כלומר שלב בו לא ניתן עדיין לדעת אם מדובר בזיהום כמו חיידק, וירוס וכד' שיחלוף לבד כעבור זמן קצוב, או בבעיה ממושכת יותר המחייבת בירור ואולי טיפול.
אני מניח שבמיון בדקו אותך בדיקה גופנית ועשו בדיקות דם. בהנחה שאלו היו תקינות ושאינך מיובש כעת יש רק להקפיד על שתיה מרובה. במידה ואינך מסוגל לשתות נוזלים, החום יעלה שוב, ההקאה תתגבר משמעותית או המצב לא ישתנה לטובה בימים הקרובים יש מקום לבדיקת רופא חוזרת.
בברכת החלמה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?