שאלה לגבי תסמונת המעי הרגיז בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תסמונת המעי הרגיז בבקשה
    יעקב ס
    17/09/2008

אני בן 30 ולא היו לי בעיות גסטרו עד לפני חודשיים . כאשר התחילו כאבים ברום הבטן , נפיחות ,עצירות, טעם חמוץ וצרידות בגרון,חוסר תיאבון. תחושת מלאות .כשהלכתי לרופא הוא מייד אבחן אותי כתסמונת מעי רגיזונתן לי קולוטל -לאחר שהקולוטל לא פתר את הבעיה חזרתי אליו וביצעתי בדיקת הליקובקטר שהייתה חיובית . התחלתי את הטיפול המשולש ולאחר שבוע כל התסמינים מהם סבלתי נעלמו והתחילו יציאות יום יום . אולם שבוע לאחר מכן ואני לא יודע אם זה קשור למשהו מקולקל שאכלתי בחוץ ,אבל התסמינים חזרו . הרופא אומר שזה תסמונת המעי הרגיז שהתפתחה לאחר החיידק ונתן לי נירבקסל שלאחר שימוש בו פתר לי רק את בעיית הנפיחות בבטן . אבל שאר התסמינים נישארו ולאחרונה יש לי כאבים כמו צריבה ותחושות גירוד בבטן עליונה . איננה יודע מה הסיבה לכך ? אמרו לי שהתסמינים אופיינים רק למעי הרגיז למרות שזה ניראה לי מוזר שאחרי טיפול אנטיביוטי הם נעלמו ? האם בעקבות הטיפול בהליקובקטר ניגזר גורלי לסבול מהתסמונת הזאת המאופיינת בתסמינים אלו שהם כל הזמן ופוגעים באיכות חיי ? האם זה משהו שיכול לחלוף והגוף איכשהוא חוזר למצב נורמלי? כרגע אני נוטל פרוביוטיקה ואנציפלמד שעוזרים לי טיפה ביציאות . אולם עדיין היציאות שלי קשות ולא מובילות להתרוקנות מלאה ? אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לשלול דברים אחרים העלולים לגרום לתסמינים האלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד משהו שרציתי לציין אשר הופיע לאח

יעקב ס
    17/09/2008

לאחרונה . התחלתי להרגיש כאבי צריבה בפי הטבעת וגרד . אשר אולי קשורים לעצירות .או לעודף חומציות בקיבה ....אני לא יודע אם זה מצב של תסמונת מעי רגיז או מצב דלקתי מחזרה של הליקובקטר .. איך ניתן לאבחן זאת ? סיימתי את הטיפול האנטייוטי לפני כשבועיים ואינני יכול לעשות בדיקת נשיפה אבל כרגע אני נורא סובל והמצב רק מחמיר ופוגע באיכות חיים שלי ומכניס אותי יותר לחרדה .. מהו האלטרנטיבות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסה דיאטה דלת פחמימות. לי זה עזר

מעי רגיז?!
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו