מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך טיפול לאחר ניתוחאור20/09/2008
שלום לרופאים! אודה לכם מאוד אם תענו לי על שאלה המטרידה אותי רבות: בעלי עבר לאחרונה ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס. עומק החדירה: t3. הוצאו 8 בלוטות ולא נמצאו בהם גרורות. לאחר הניתוח הרופא הפנה את בעלי לבדיקת PET CT והציע לו המשך טיפול כימי משלים, אחת לשבוע, 24 טיפולים ב (5FU/LEUCOVORIN) וכן כריתה של בלוטות נוספות. לא ברור לי מדוע יש צורך בהמשך הטיפול, כאשר שלב המחלה היה שלב 2. אולי תוכלו להסביר לי את סיבת הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול לאחר ניתוח
ד''ר אליזה טיומני21/09/2008שלום לאור
אונקולוגים ממליצים המשך טיפול כמוטרפי+ ניתוח חוזר אך ורק במידה ויש עדות לדרגה מתקדמת ב STAGING ו/או ממצאים בPET .מכיוון שאת לו מוסרת פרטים נוספים במכתבך אני ממליצה לסמוך על החלטתם של רופאים המטפלים בבעלה . כמובן את יכולה לשאול אותם שאלות יותר מעמיקות בכדי להבין את המצב המדוייק
בהצלחה בהמשך טיפול
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר טיומני-המשך טיפול לאחר ניתוח
אור21/09/2008תודה רבה על תשובתך המהירה. אוסיף עוד כמה פרטים כדי שתהיה לך תמונה שלמה. האבחנה של הפתולוגיה לאחר הניתוח היא: COLON, NOS , שלב Dukes B2. והרופא מנמק: "עקב כריתת בלוטות סבאופטימלית לצורך בירור מטסטטי והחלטה טיפולית, החולה מופנה לבדיקת PET-CT. במידה והבדיקה תהיה תקינה, הוצע לחולה טיפול כימי משלים ב- 5FU/LEUCOVORIN שבועי למשך 6 חודשים. במידה ויש פיזור משני- יקבל טיפול כימי עם AVASTIN". לאחר שהתעמקתי בעניין, נראה לי שבשביל לעבור עוד פעם ניתוח לכריתת בלוטות נוספות, וגם לקבל טיפול כימי ממושך, צריך שתהיה הצדקה רפואית מלאה לכך. ייתכן שלא הבנתי עד הסוף את העניין, כי אין לי השכלה רפואית פורמלית, ולכן אודה לך מאוד אם תסבירי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה נוספת לאור
ד''ר אליזה טיומני26/09/2008החשוב כעת -זו התשובת PET -במידה והיא לא מצביעה על פיזור ומעורבות בלוטות מקומיות או מרוחקותיש לקבל טיפול לחצי שנה למנוע חזרה .
במידה ויש עדות לפיזור מרוחק או מקומי-טיפול חזק יותר + לדון עם רופאים על צורך בניתוח נוסף
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?