המשך טיפול לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך טיפול לאחר ניתוח
    אור
    20/09/2008

שלום לרופאים! אודה לכם מאוד אם תענו לי על שאלה המטרידה אותי רבות: בעלי עבר לאחרונה ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס. עומק החדירה: t3. הוצאו 8 בלוטות ולא נמצאו בהם גרורות. לאחר הניתוח הרופא הפנה את בעלי לבדיקת PET CT והציע לו המשך טיפול כימי משלים, אחת לשבוע, 24 טיפולים ב (5FU/LEUCOVORIN) וכן כריתה של בלוטות נוספות. לא ברור לי מדוע יש צורך בהמשך הטיפול, כאשר שלב המחלה היה שלב 2. אולי תוכלו להסביר לי את סיבת הדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר ניתוח

ד''ר אליזה טיומני
    21/09/2008

שלום לאור
    אונקולוגים ממליצים המשך טיפול כמוטרפי+ ניתוח חוזר אך ורק במידה ויש עדות לדרגה מתקדמת ב STAGING ו/או ממצאים בPET .מכיוון שאת לו מוסרת פרטים נוספים במכתבך אני ממליצה לסמוך על החלטתם של רופאים המטפלים בבעלה . כמובן את יכולה לשאול אותם שאלות יותר מעמיקות בכדי להבין את המצב המדוייק

בהצלחה בהמשך טיפול
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טיומני-המשך טיפול לאחר ניתוח

אור
    21/09/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה. אוסיף עוד כמה פרטים כדי שתהיה לך תמונה שלמה. האבחנה של הפתולוגיה לאחר הניתוח היא: COLON, NOS , שלב Dukes B2. והרופא מנמק: "עקב כריתת בלוטות סבאופטימלית לצורך בירור מטסטטי והחלטה טיפולית, החולה מופנה לבדיקת PET-CT. במידה והבדיקה תהיה תקינה, הוצע לחולה טיפול כימי משלים ב- 5FU/LEUCOVORIN שבועי למשך 6 חודשים. במידה ויש פיזור משני- יקבל טיפול כימי עם AVASTIN". לאחר שהתעמקתי בעניין, נראה לי שבשביל לעבור עוד פעם ניתוח לכריתת בלוטות נוספות, וגם לקבל טיפול כימי ממושך, צריך שתהיה הצדקה רפואית מלאה לכך. ייתכן שלא הבנתי עד הסוף את העניין, כי אין לי השכלה רפואית פורמלית, ולכן אודה לך מאוד אם תסבירי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובה נוספת לאור

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

החשוב כעת -זו התשובת PET -במידה והיא לא מצביעה על פיזור ומעורבות בלוטות מקומיות או מרוחקותיש לקבל טיפול לחצי שנה למנוע חזרה .
    במידה ויש עדות לפיזור מרוחק או מקומי-טיפול חזק יותר + לדון עם רופאים על צורך בניתוח נוסף

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו