אני מיואש:(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מיואש:(
    רועי
    24/09/2008

אבי עבר בדיקת CT וCT פט במהלכן נמצא גוש חשוד באגן ימין שטבעו לא ברור. בדיקת הCT PET הראתה שיש קליטה לא ניכרת של החומר אך מצד שני יש קליטה מוגברת בקולון. הגענו לכירורגית ששלחה את אבא שלי למספר בדיקות,בינהן קולונוסקופיה. ממצאי הבדיקה הם: הקולונסקופ הוחדר עד הצקום שזוהה על פי המסכתם האילאוצקלי. הכנת המעי בינונית ולכל אורכו נצפו שרידי צואה דיסתית סמיכה שנשאבו או נשטפו בחלקם. לכל אורך המעי הגס הנבדק נמצאו סעיפים גדולים ומרובים. במעי הגס העולה בסמוך לכפף הכבד נצפה פוליפ גדול בקוטר 3 סמ"מ על גבעול קצר שנכרת בעזרת צנתר לולאה ונשלח לבדיקה. במעי הגס הרחבי בסמוך לכפף הכבד נצפא פוליפ נוסף בקוטר 1 ס"מ על גבול קצר שנכרת אף הוא ונשלח לבדיקה. מלבד זאת המעי הגס הנבדק תקין. התרשמות: -הכנה בינונית -סעיפים מרובים בקולון -שני פוליפים גדולים בקולון הימני. על פי התשובה ההיסטולוגית ייקבע המשך טיפול. טוב,אני מבין שזה לא משהו,והרופא רמזה לו שבגדלים כאלה כנראה שבפוליפ יש תאים סרטניים. האם זה כמעט ודאי שהוא סרטני? בהנחה שכן,אני נורא מבולבל,מה זה אומר?הרי היא כרתה את שני הפוליפים האלה,אז איזה טיפול צריך במצב כזה?האם פוליפים סרטניים משמע שייגדלו גרורות גם לאחר שנכרתו? ויש לו בכלל גוש לא ברור באגן ימין דיי גדול,4על5על7. שלאחר הסי טי פט נראה היה כי הוא low limphoma או סרקומה.האם רוב הסיכויים שהוא קשור בעצם לפוליפים שהורדו והוא תוצאה שלהם? האם יש סיכוי שהורדת הפוליפים בעצם תסיים את הבעיה גם אם הם סרטניים? תראו,אני נורא לחוץ,אני מתחנן שתתייחסו לשאלה שלי גם אם עדיין לא הגיע תשובת הביופסיה,אני פשוט לא מתפקד,הרופא רמזה שכנראה יש בהם תאים סרטניים,אז רק תגידו לי מדוע כריתתם אינה מרפאה את המחלה? מודה לכם מאוד מאוד מאוד,בקשה עזרו לי אני כבר גמור. יש לציין שאבי בן 57.והוא גם מאוד מקשה עלינו הוא תמיד דוחה בדיקות ואני לא יודע מה לעשות.אני בן 24 אגב בבקשה תנסו לענות לי על הכל ואני מצטער שזה כזה ארוך... תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מיואש:(

הוספת תגובה

• רק אוסיף שהפולפים נקרטו מהגבעול

רועי
    24/09/2008

בשלמותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי המיואש

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

שלום לרועי
    דבר ראשון-לשמור על קור רוח כי מי שזקוק לעזרה זה האבא ואם אתה מיואש אז מי יתפקד?

בעצם הבעיה-הפוליפים שנכרתו במעי הימני קרוב לודאי לא קשורים לגוש הגדול באגן ובו יטפלו בנפרד.
    לעיתים קרובות כריתת פוליפ מסיימת את הסיפור -יש קריטאריונים מיוחדים שלפיו אפשר לדעת בבדיקה ההיסטולוגית האים יש צורך לדברים נוספים כמו כריתת קטע של מעי איפה הפוליפ ישב-כמ--סוג הרקמה,חדירה לגבעול ועוד.

בעתיד הקרוב הדברים יתבהרו.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו