תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?
    יעקב ס
    04/10/2008

שלום אני בן 30 בד"כ בריא ללא בעיות רפואיות בעבר .לפני 3 חודשים התחילה אצלי תופעה של גזים ובטן נפוחה , עצירות כרונית , צואה רירית, צרבות וטעם חומצי בגרון, כל זאת התחיל לאחר לילה של אלכוהול ,סמים ממריצים,ואוכל שומני מופרז. התופעה נמשכה באופן קבוע 3 שבועות עד שפניתי לגסטרו שאבחן אותי כמעי רגיז לאחר בדיקות מקיפות שכללו גם הליקובקטר שהיה חיובי -כאשר בתקופת הטיפול האנטיביוטי המשולש כל התופעות האלו נעלמו אולם חזרו בעצימות גבוהה שבועייים לאחר סוף הטיפול כאשר התווספו גם כאבי בטן שמאל עליונה ורעשי עיכול אר נמשכו עד אתמול . אתמול לקחתי פעמיים ביום חצי שעה לפני האוכל קולופרמין ו- 5 דקות לפני האוכל אומפרדקס . בזמן הזה היו רעשי עיכול חזקים מאוד בבטן . למחרת קמתי בהרגשה הרבהיותר טובה ללא תחושת גזים כלואים בבטן ,הפחתה ניכרת בכאבי בטן שמאל , פחות צרבות והמשכתי עם הטיפול . רציתי לשאול : 1- האם זה הגיוני שלאחר לילה של סמים והעמסה על המערכת יכולה להתפתח תסמונת מעי רגיז כרונית ולמה בתקופת הטיפול האנטיביוטי התופעות האלו נעלמו ל3 שבועות ? 2- האם העובדה שבמשך 3 חודשים לא נטלתי כל טיפול להקלה בתסמונת למרות שקיבלתי מהרופא קולוטאל ונירבקסל ולא השתמשתי בהם , האם חוסר טיפול גרם לתסמונת להיות יותר חמורה ? 3- היות ויש שיפור ניכר כרגע ,האם כדאי להמשיך עם הטיפול או לוסיף עוד תרופות ? למשך כמה זמן ? אם אני יפסיק את הטיפול האם תופעות אלו יחזרו מיידית ויהיו חמורות יותר ? 4- באם התסמונת התפתחה בגלל ערב אחד של עירוב של תזונה לקויה וסמים ממריצים ואלכוהול . ונימשכה כבר 3 חודשים . האם שיפור בהפחתת התסמינים יכול להביא לריפוי מלא או להקפאת התסמונת - או שאני רק משלה את עצמי והתסמונת תימשך באופן קבוע לכל החיים כאשראני רק מקל על התסמינים שלה באופן כרוני עם התרופות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?

הוספת תגובה

• תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?

פרופ' עמי ספרבר
    05/10/2008

שלום רב ושנה טובה,
    אתה מעלה שאלות רבות ומענינות, אבל שאלות שאין לרובן תשובה חד-משמעית, בוודאי לא באמצעות האינטרנט.
    1) פורמלית אין לך תסמונת מעי רגיש, גם אם יש לך סימפטומים מתאימים, כי דרוש פרק זמן של לפחות 6 חודשים בהם נמשכים הסימפטומטים כדי לקבוע אבחנה זו.
    2) הנסיבות של תחילת הסימפטומים אינם מוכרים כגורם לתסמונת, אבל ישנם מצבים מקבילים במידה מוסימת שכן מוכרים בהקשר זה. לדוגמא, זיהום חריף במעיים ("קלקול קיבה חזק"), ניתוח בבטן או באגן, ועוד. בנסיבות אלו יש יותר סיכוי שהתסמונת תדעך מאשר בנסיבות אחרות.
    3) לגבי כל נושא הטיפול שקיבלת או שאתה צריך כן או לא להמשיך לקחת, לדעתי עליך להיפגש פנים אל פנים עם רופא המתמחה התחום זה.
    בנוסף אני ממליץ לך לקרא את הספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב?" שנותן מידע הרבה יותר מפורט על כל השאלות שאתה מעלה ועל תסמונת המעי הרגיש בפרט.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ספרבר- עוד שאלה בבקשה

יעקב ס
    05/10/2008

רכשתי היום את ספרך וקראתי אותו ברובו .. בספר יש נקודות מעניינות לגבי המעי הרגיז אך יש לי עדיין מספר שאלות פתוחות שלא מצאתי עליהם מענה בספרך ואודה אם תוכל לתת לי מענה . 1. בספרך לא מצאתי משהו המרמז על קשר בין צריכת סמים לתסמיני מעי רגיז וגם באינטרנט לא מצאתי מספיק מידע - המדובר הוא בסם החגיגת -אמפיטמין .זהו הסם שצרכתי שלאחריו התחילו בעיות במערכת העיכול .האם יכול להיות להיות שהסם שעובד על מערכת העצבים גרם לשיבוש עצבי בציר מוח-מעי ? האם זהו בד"כ נזק בלתי הפיך? האם תרופות כגון :ציפרמיל ופאקסט יכולים לתקן את המצב ? 2. בספרך קראתי שאתה מציין שיש סיכויי החלמה טובים מהתסמינים למי שקיבל תסמונת על רקע זיהום או הרעלה והזמן הוא עד6 שנים . האם ההחלמה קשורה בנטילת תרופות מסויימות המקלות על התסמינים או שההחלמה תבוא בלאו הכי ? 3. רציתי לציין כי התסמין העיקרי ממנו אני סובל הינו כליאת גזים בחלק העליון בבטן וכתוצאה מכך יש התנפחות בטן -גם ניראית התנפחות בצורה חיצונית של בטן שמאל לעומת ימין ,כאבי בטן שמאל עם רעשי עיכול כשהקיבה ריקה וכאבי גב וצרבות ,אין פליטת גזים דרך פי הטבעת ובמידה ויש אז הם ללא ריח ויש קושי לשחרר אותם ,אני מרגיש כאילו במרכז הבטן שמו פקק וכל מה שאני אוכל נשאר בחלק העליון בבטן . בתקופה בה נטלתי אנטיביוטיקה לטיפול בהליקובקטר התסמינים נעלמו ביומיים הראשונים ולא סבלתי משום תסמינים למשך שבועיים אך הם חזרו לאחר מכן ובעצימות גבוהה יותר . קראתי מחקרים המצביעים על קשר בין אנטיביוטיקה לטיפול בתסמונת מעי רגיז וגם בספר התייחסת לזה ב- "דלקת על אש קטנה " . האם טיפול ב RIFAXIMIN -SPIRAXIN יכול לעזור ? לאיזה חולי תסמונת הוא מיועד -ראיתי בפורומים בחו"ל על חולים שמדווחים על תוצאות טובות -יש ממש בזה או סתם תעלול שיווקי? 4. בספרך קראתי ולאור מה שאתה רושם פה שבמידה והתסמינים ממשיכים מעל 6 חודשים אזי זוהי תסמונת כרונית לכל החיים ? האם שימוש בתרופות מקלות המוצעות עי הרופא כמו קולוטאל ,נירבקסל,וכו' ובנוסף שינוי תזונתי יכולות לגרום להפסקת התסמינים וכך התסמונת לא תיהיה כרונית ,או שמא 3 חודשים של סבל ימשיכו כך לכל החיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ספרבר- עוד שאלה בבקשה

פרופ' עמי ספרבר
    06/10/2008

שלום שוב ותודה על הפניה,
    אנסה להתיחס לחלק מהשאלות, אך עלי לציין שוב שהיקף השאלות מתאים לפגישת ייעוץ פנים אל פנים, ולא לדיון דרך האינטרנט.
    לא ידוע לי על מחקר כלשהו שדן בגרימת IBS על ידי סם. על כן אין גם כל אשפרות להניח הנחות לגבי תחזיות לעתיד, בייחוד כשלא ברור עדיין שיש לך IBS. אם אמנם יש IBS, ואם אמנם זה נגרם על ידי סם (ואני מפקפק בזה) אזי אולי דין המהלך להיות דומה למקרים אחרים כגון IBS אחרי זיהום במעי, אך אין רופא כלשהו בעולם שיכול לענות על שאלה זו.
    לגבי הטיפול באנטיביוטיקה - מדובר בתיאוריה שחלק מהאנשים שאובחנו כסובלים מ-IBS בעצם סובלים משגשוג חיידקי במעיים ועל כן אנטיביוטיקה יכולה לעזור. תיאוריה זו לא הוכחה דיה ומרבית הגסטרואנטרולוגים אינם בדעה זו, בין היתר במחשש לשימוש יתר בתרופות אלו.
    מעבר לזה לדעתי, שוב, אתה צריך לפנות לייעוץ אישי שלא דרך האינטרנט.
    בברכה,
    פרופ' ספרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו