מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת המע הרגיש?עדן המיואשת05/10/2008
שבוע טוב..וגמר חתימה טובה אני צריכה את דעתכם המקצועית..בנודע לאבחנת IBS בתקופת התיכון כשהייתי לחוצה מאוד ממבחנים התחילו לי תופעות של כאבי בטן תקופות של עצירויות מאוד כרוניות שטופלו בסיבים ובשמן פרפין,לאחר מכן קלקולי סיבה ובזמנו עשיתי קולונוסקופיה ,צילומי רנטגן,בדיקות צליאק IT ובדיקות דם שונות. לבסוף איבחנו אצלי IBS שרק היום הבנתי שאין בכלל כזה דבר וזה מונח שהרופאים משתמשים בו כשאין ממצא רפואי אחר.. במשך השנים הכאבים חלפו ושבו ר'ק מידיי פעם וכשהיו לי קלקולי קיבה לקחתי מידי בוקר אימודיום בחודשיים האחרונים חלה החמרה במצב היה יום שהתחילו לי קלקולי קיבה חמורים ולקחתי 7 כדורי אימודיום שגרמו לעצירות לאחר כמה שעות..ואז הרופא נתן לי משלשלים..מאז הקיבה שלי אינה חוזרת לעצצה..כל פעם אחרי האוכל יש לי קלקול קיבה וצואה בצבע כהה יותר ועם ריח חריף יותר או שיש לי קלקול קיבה ואז עצירות ובבוקר קלקול הקיבה חזק יותר.. בכלל יש לי מן חולשה בכל הגוף כולל בחילות ואני כבר חוששת לצאת מהבית שמא יהיה לי התקף כאבים או קלקולי קיבה.. ניגשתי למעקב גסטרו מתוך תקווה שיעזרו לי והרופא שם ד"ר נדלר משה מתל השומר קרא את האבחנה שנקבעה לי IBS והחליט שאין צורך בבדיקות נוספות כי בדיקות הדם סבירות חוץ מCRP גבוה 1.56 שצריך להיות 0.3 ממה שאני הבנתי ב IBS אין CRP גבוה רק בIBD וכשאמרתי לו זאת הוא לבסוף שלח אותי לCT אנטוגרפיה ובגלל שאני רגישה ליוד התוצאות לא היו ברורות עשיתי קולונוסקופיה בשנת 2000 ונאמר לי שאין סיבה לחזור עליה למרות תלונותיי לבסוף ניתנה לי הפנייה לבדיקת קפסולה ולא אישרו לי אותה בהנהלת קופת חולים ביקשו שאחזור על קולונוסקופיה CT אנטוגרפיה וצילאק שאלו בדיקות שעשיתי לפני כמה שנים האם לדעתכם יש סיבה לחזור על הבדיקות הנ"ל למרוצ שהרופא לא שלח אותי אליהן? על מנת לקבל אישור לקפסולה שעולה 3800 ש"ח ללא אישוור האם זה הגיוני שבמשך חודשיים קלקול הקיבה לא עובר? ויש לי כאבי בטן רוב הזמן בחילות וחולשה כללית בגוף? אני לא יודעת אם לסמוך על אבחנתו של רופא הגסטרו שאף לא טרח לשלוח אותי לבדיקות אלא רק שאני ביקשתי ומצד שני כדי לקבל אישור לקפסולה רוצים שאני אחזור על הבדיקות תודה רבה על עזרתכם עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיש?
פרופ' עמי ספרבר06/10/2008שלום רב לך, עדן
על פי התיאור שלך נראה שאת אנמם סובלת מתסמונת המעי הרגיש ואין הרמה בדם של CRP נוגדת את האבחנה. חסרים פרטים מסויימים, למשל הגיל שלך, שיש לזה השלכות לגבי הצורך בבירור נוסף.
IBS יכול לגרום לכל התופעות שאת מתארת ועקב כך לגרום לסבל רב ופגיעה באיכות החיים. אני חושב שאת צריכה להיפגש עם מומחה ל-IBS שיקבע באם יש צורך בבדיקות נוספות, ואם כן איזו, ויוכל לפרוס בפניך את מגוון הטיפולים האפשריים, כי בהחלט אפשר להקל על הסבל אם זו האבחנה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?