שאלה לגבי עודף אנטיביטיקה ומעי רגיז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי עודף אנטיביטיקה ומעי רגיז
    יעקב ס
    07/10/2008

רציתי לדעת האם נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה כאשר היא נעשית בשילוב עם פרוביוטיקה {כמובן שלא ביחד אלא בהפרש של 3 שעות|} עלולה להחמיר את תסמיני המעי הרגיז או את התפתחות המחלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עודף אנטיביוטיקה ומעי רגיש

ד''ר אליזה טיומני
    07/10/2008

שלום רב
    טיפול ממושך באנטיביוטיקה בהחלט יכול להחמיר את התסמינים של IBS ולפעמים גם לגרום לזה במיוחד אם הוא ניתן עקב שילשולים וכדומה.
    מתן פרוביוטיקה המכילה כמות גדולה של חיידקים ספציפיים -לא כל הסוגם -הכול לשפר את המצב לאחר תקופה ארוכה של שימוש בהן--מעל 6 חודשים .

בברכה ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך עוד שאלה בבקשה

יעקב ס
    10/10/2008

ביתר פירוט - אני עברתי פעמיים טיפול משולש .. ואני לקחתי הפסקה של חודש לפני שאני מתחיל את הטיפול השלישיי בהליקובקטר . האם זה עלול להזיק למצבIBS כי לאחר האנטיביוטיקה תסמיני הגזים והנפיחויות הם הרבה יותר חזקים וממש פוגעים באיכות חיים מה שלא היה לי לפני כן? האם הנזק בלתי הפיך מבחינת ה IBS ? או שלאחר תקופה מסויימת של טיפול בפרוביוטיקה המעי חוזר לאיזון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    12/10/2008

אין טעם לקחת קורס שלישי אם הוא לא כולל לבופלוקסצין -שהוא פועל במיקרים של יציבות החיידק לטיפול.
    לאחר סיום הטיפול יש להמשיך 1-3 חודשיי טיפול בפרוביוטיקה להחזרת האיזון החיידקי-אין לכך סיפרות מדעית מדוייק וזה בעיקר מבוסס על נסיון קליני מצטבר
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו