כאבים בבטן העליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן העליונה
    י
    09/10/2008

שלום, אני כבן 28, ומגיל 18 אובחנתי כבעל IBS ורגישות ללקטוז. בתקופות לחץ אני בעיקר סובל, ואז אני לוקח אימודיום ושומר על תזונה נכונה. במקרים קיצוניים (בערך פעמיים בשנה ) אני חש כאבים של התכווצויות בבטן העליונה עד לכדי מצב שאני לא מסוגל לזוז מהמיטה. בדרך כלל אחרי כיומיים זה עובר ללא נטילת תרופות. מתחילת השבוע אני חש את אותם כאבים אולם חמורים יותר, ולאורך זמן ממושך יותר. אילו תרופות אני יכול לקחת להרגעת ההתכווצויות? (בזמנו הרופא נתן לי ניברסקל אבל מעולם לא השתמשתי בזה, האם זה יכול לעזור? והאם יש קשר לכך שבשבוע שעבר עשיתי זריקת טטנוס, וטיפוס הבטן( טס למזרח בשבוע הבא) ואחרי הזריקה חשתי כאבים בכל הגוף ומעין שפעת ללא חום,ובעיקר כאבים בבטן ושילשולים. השילשולים פסקו לפני מספר ימים. אולם ההתכווציות החזקות עדיין נשארו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן העליונה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה

ד''ר אליזה טיומני
    09/10/2008

שלום י.
    אם התקפי התכווצויות וכאבי בטן הם פעמיים בשנה רצוי לשלול קיום אצלך מחלת כיב התריסריון כי במחלה זו התופעות הן אונתיות -פעמיים בשנה -מבצעים תבחין נשימתי להליקובקטר פילורי וצילום קיבה או גסטרוסוקפיה
    בינתיים כעת לכאב בטן אפשר באמת לקחת או נירווקסל או כולוטל 3-4 כדורים ביום
    נסיעה טובה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

י
    11/10/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו