מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לחולי קרוהן וקוליטיסקרן10/10/2008
שלום רב שמי קרן ואני בת 25. לפני שלוש שנים אובחנתי כחולת קרוהן ולאחר בדיקה מקיפה (קולונוסקופיה) זה הוגדר להיות קוליטיס. לאחר טיפול בסטרואידים ולקיחת ראפסל במשך שנה וחצי המחלה נרדמה ואני ללא טיפול תרופתי כבר שנה וחצי (אולי שנתיים). לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה טיבעית אשר במסגרתה אוכלים בעיקר פירות וירקות טריים (חתוכים, מרוסקים או בתור מיץ), דגנים, זרעים, אגוזים, שעועית על כל סוגיה, עדשים וחליטות תה טבעיות (סירפד, שן ארי, קמומיל..) קמח מלא, אורז מלא ותחליפים טבעיים לסוכר. קניתי ספר מצויין של התזונאית הקלינית ד"ר ג'יליאן מקית' אך היא ציינה שם כי חולי קרוהן צריכים להתיעץ עם רופא. למיטב ידיעתי דווקא לחולי קרוהן ישנה בעייתיות בהתמודדות עם הסיבים התזונתיים של פירות וירקות טריים. מה דעתך? האם יש דברים שעלי להמנע מהם על אף שהם נחשבים לבריאים? מצבי הברואותי כרגע תקין מלבד כאבי בטן בתדירות נמוכה מאוד ויציאות רכות ודקות מידי פעם אבל בכלליות המצב טוב (תמיד בסתיו פחות טוב אבל אז המחלה נרגעת ללא טיפול תרופתי). תודה רבה וגמר חתימה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לחולי קרוהן וקוליטיס
פרופ' עמי ספרבר10/10/2008שלום קרן ושנה טובה,
קודם כל טוב שהמחלה ברגיעה. ביחד עם זאת אני לא שקט עם העובדה שאת לא מקבלת טיפול תרופתי כי מטרת הטיפול היא למנוע הישנות של התסמינים, דהיינו התלקחות המחלה. כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו בענין זה.
לגבי תזונה. אין דיאטה ספציפית לקרונס ובוודאי שבעת רגיעה אפשר לאכול הכל, במיוחד עם אין רקע של היצרות במעיים או חסימת מעיים.
בכל זאת אני חושב שכדאי להיוועץ עם תזונאית מוסמכת כדי לוודא שהדיאטה שלך מספקת תזונה מאוזנת ואת כל אבות המזון בצורה משביעת רצון.
בברכת שנה טובה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?